BTS Dağıldı: Süresiz Ara Verdiklerini Açıkladı

Dünyanın en popüler Koreli müzik grubu BTS ara verdiklerini duyurdu.

Giriş Tarihi: 15.06.2022 09:20 Güncelleme Tarihi: 15.06.2022 10:21

K-pop'un hüküm süren prensleri ara veriyor.

Mega popüler Koreli erkek grubu BTS, "süresiz bir ara" verdiklerini açıkladı. Haber, grubun kendisi tarafından yedi üyenin de bireysel solo kariyerlere atılmaya hazır olduğunu paylaştığı bir basın yemeğinde doğrulandı.

Son dokuz yılda grup, sürekli olarak akış ve satış rekorları kırarak ve Amerikan ana akım müzik endüstrisine giren Asyalı sanatçıların statükosuna meydan okuyarak tüm zamanların en başarılı K-pop erkek gruplarından biri olarak tanındı.

Grup üyesi RM, etkinlik sırasında "Değiştiğimizi kabul etmeliyiz" dedi. "Benim için, 'On' ve 'Dynamite'a kadar BTS grubu benim elimdeydi ama 'Butter' ve 'Permission to Dance'den sonra artık nasıl bir grup olduğumuzu bilmiyordum."

RM ayrıca, milyarlarca dolarlık endüstrinin zorlu taleplerine ve sanatçıları yaratıcı olduğu kadar duygusal olarak nasıl etkilediğine değinerek "K-Pop makinesi" konusundaki endişelerini de dile getirdi.

"[Endüstri yöneticileri] size olgunlaşmanız için zaman vermiyor. Müzik üretmeye ve bir şeyler yapmaya devam etmelisiniz" diye ekledi. "Ve bu sadece müzik ve işle ilgili değil. Düşünmeye ve biraz yalnız zaman geçirmeye ihtiyacım var ve sonra bu düşünceler olgunlaşarak bana özgü bir şey haline gelebilir."

Grubun temsilcisi olaydan sonra bir açıklama yaptı ve çok tanıdık bir şekilde (NSYNC ve One Direction gibi geçmiş yılların erkek gruplarına benzer) grubun asla gerçekten bitmeyeceğini (ama şimdilik… bittiler) ifade etti.

Temsilcileri Billboard'a yaptığı açıklamada, "BTS, solo projeler üzerinde çalışmak da dahil olmak üzere çeşitli farklı formatlarda aktif olmaya devam edecek" dedi.

Grup ayrıca milyonlarca hayranına minnettarlıklarını dile getirdi ve üye Jimin, "Ne olursa olsun hayranlarımızı düşünmeden edemiyoruz, hayranlarımız tarafından hatırlanan türden sanatçılar olmak istiyoruz. Sanırım şimdi düşünüyorum. Hayranlarımız tarafından ne tür sanatçılar olarak anılmak istediğimizi düşünmeye başlıyoruz. Sanırım bu yüzden şu anda zorlu bir süreçten geçiyoruz, kimliğimizi bulmaya çalışıyoruz ve bu yorucu ve uzun bir süreç."

J-Hope, "Şu anda ihtiyacımız olan şeyin bu değişim olduğunu düşünüyorum" diye ekledi. "BTS için ikinci bölümümüze başlamak önemli."

BİZE ULAŞIN