Joker Devam Filmiyle Geri Dönüyor

Yönetmen Todd Phillips, Joaquin Phoenix'in "Joker" devam filminin senaryosunu okuduğu bir fotoğraf paylaştı.

Giriş Tarihi: 09.06.2022 10:56

ABD'li yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam film senaryosunu okuyan Joaquin Phoenix ile birlikte senaryo kapağı ve başlığını paylaştı. Senaryonun ilk filmde olduğu gibi yine Todd Philips ve Scott Silver tarafından yazıldığı görüldü.

Warner Bros.'un bir sözcüsü, Phillips'in Instagram gönderisine ilişkin yorum talebine yanıt vermedi.

Phillips'in orijinal "Joker" filmi, ikonik Batman kötü adamını, şok edici şiddet eylemlerine maruz kaldıktan sonra Gotham City'de bir figür haline gelen komedyen ve yarı zamanlı palyaço hakkında bir anti-kahraman karaktere dönüştürdü. Film, dünya çapında bir milyar dolarda daha fazla hasılat elde etti.

"Joker" ayrıca, toplam 11 dalda Oscar'a aday gösterildi ve başroldeki Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandırdı. Her ne kadar "Joker"in tek bir film olarak planlandığı sürekli vurgulansa da film vizyona girdikten hemen sonra olası bir devam filmi hakkındaki konuşmalar başladı. Bu konudaki ilk büyük bilgi paylaşımı ise yönetmen Philllips'ten geldi.

Phillips, Instagram hesabında devam filminin senaryo taslağının başlığını ve Joaquin Phoenix'in bu taslağı okurken bir fotoğrafını paylaştı. "Joker 2" filminin resmi başlığı şu anda "Joker: Folie à Deux" (Joker: İki Kişilik Delilik) olarak görünüyor, ancak bu bir çalışma başlığı. Proje ilerledikçe filmin resmi adı değişebilir.

BİZE ULAŞIN