Louis Vuitton, Virgil Abloh Anısına Sergi Açtı

Louis Vuitton'un Virgil Abloh anısına 'Coming of Age' sergisi başladı.

Giriş Tarihi: 16.04.2022 11:36

Merhum tasarımcı Virgil Abloh'un anısına bir sergi, Fransa'nın Paris kentindeki Fondation Louis Vuitton'da açıldı.

Abloh'un 2019 'Coming of Age' sergisinin bir uzantısı, iki hafta boyunca 27 Nisan'a kadar ücretsiz olarak halka açık olacak. İlk sergi, erkek gençliğin çeşitliliği ve karmaşıklığı kavramına odaklanan, ırk, sınıf ve sosyal ekonomiye değinen bir çalışma küratörlüğünden oluşuyordu.

Birkaç farklı şehri gezen sergide ziyaretçiler, sergiden sanat eserleri ile kendi fanzinlerini yaratabilecekleri bir Kendin Yap 'kopyalama merkezinde' yer almaya teşvik edildi. Konsept, eski Louis Vuitton sanat yönetmeninden ilham alan etkinlikler ve fiziksel etkinlikler aracılığıyla Abloh'un çalışmalarına saygı göstererek serginin yeni versiyonu için geri döndü.

Katılımcıların "Virgil Abloh'un Louis Vuitton tarafından şekillendirilen rüyayı demokratikleştirme misyon ve başarısının bir örneği olarak" hizmet edecekleri aktarıldı.

2 çocuğu olan Abloh'a 2019 yılında ender görülen bir kanser türü olan kardiyak anjiyosarkom tanısı konuldu. Modacının hastalığı kamuoyuna duyurulmamıştı. Kasım 2021'de 41 yaşında hayata gözlerini yuman Virgil Abloh ardında güçlü bir kültürel miras bıraktı.

BİZE ULAŞIN