'Obi-Wan Kenobi'nin Yazarı, Şovun 'Yıldız Savaşları' Evrenindeki Zaman Çizelgesini Açıklıyor

Saatlerinizi “Galaksinin karanlık bir zamanına” ayarlayın. 'Obi-Wan Kenobi'nin yazarı Joby Harold ile 'Star Wars' evreninde bir zaman yolculuğuna çıkıyoruz...

Giriş Tarihi: 13.04.2022 16:22 Güncelleme Tarihi: 14.04.2022 15:35

Damla Yüce

Disney+'ın yeni Star Wars dizisi Obi-Wan Kenobi önümüzdeki ayın sonlarında yayına çıkmaya hazırlanıyor ve dizinin yazarı Joby Harold, Ewan McGregor'un içine düştüğü zaman çizelgesini bizler için aydınlatıyor. Joby Harold, dizinin, karanlığın hüküm sürdüğü Order 66 sonrası galaksiye derin bir dalış yapacağını açıkladı.

"Sith'in İntikamı'ndan 10 yıl sonra, galaksideki karanlık bir zamanda geçiyor" diyor yaratıcı yazar. "İmparatorluk yükselişte. Ve İmparatorlukla birlikte gelen dehşetler tüm galakside kendini gösteriyor. Ve bildiğimiz şekliyle, Jedi Düzeni tamamen yok ediliyor. Yani prequellerde anlatılan her şey yerle bir oluyor." diye ekliyor Harold.

Harold, Vader onu avlamaya başladığında Obi-Wan'ın Jedi Düzeni'ne olan inancının test edildiğini de söylüyor. "Hayatta kalan Jedi'lar, yaşam mücadelesiyle kaçıyor ve saklanıyorlar. Vader ve Engizisyoncuları onları galaksinin sonuna kadar kovalıyor."

"O umutsuz kaderci dünyada, muhtemelen hayatta kalan tüm Jedi'larımızın en ünlüsünü (Obi Wan) saklanarak Jedi'ları tanımlayan inançla mücadele ederken buluyoruz. Ve o inanca tutunmak isterken... Ve bu türden umutsuz bir dünyada bu inancı yeniden kazanmayı umarken..." sözleriyle merakımızı iyice pekiştiriyor başarılı senaryo yazarı.



Harold sözlerini bitirmeden önce, Obi-Wan'ın Anakin Skywalker ile olan geçmiş ilişkisini nasıl ele alacağına da değiniyor. "Yaşadığı yolculuğun bir parçası, geçmişi uzlaştırmak ve onu anlamaya başlamak ve onun içindeki yerini anlamaya başlamaktır" şeklinde ifade eden yazar, "O yolculuk; fiziksel olarak olduğu kadar duygusal olarak da gitmesi gereken yerlere götürüyor. Ve savaşması gereken savaşlardan bazıları, o geçmişle yüzleşmek ve kim olduğunu, kendi tarihindeki, diğerlerinin tarihindeki rolünü anlamakla direkt bağlantılı" diye ekliyor.

Obi-Wan Kenobi, 27 Mayıs'ta Disney+'ta prömiyer yapacak.

BİZE ULAŞIN