2022 Altın Küre'de Kırmızı Halı Olmayacak

Altın Küre ödülleri son yıllarda tartışmalara neden oldu.

Giriş Tarihi: 06.01.2022 13:12

Geçen yılın en iyi film ve televizyon dizilerini onurlandıran Altın Küre Ödülleri, genellikle yıldızlarla dolu bir konuk listesiyle övünür, ancak bu yıl kırmızı halı veya ünlü sunucular olmayacak.

Variety'ye göre Altın Küre, bu yıl "9 Ocak'ta 2021 için sadece televizyon ve filmdeki en iyi performansları ödüllendirmekle kalmayacak, aynı zamanda sektör genelinde çeşitli yaratıcıları desteklemenin önemini de tanıyacak küçük bir etkinlikle ilerleyecek".

Ödül kuruluşundan yapılan açıklamada, Altın Küre'nin "kapsayıcı film yapımcılarını ve gazetecileri hikaye anlatma tutkularını sürdürmeleri için güçlendiren çeşitli, topluluk temelli programları" desteklemeye nasıl odaklanacağı da ele alındı.

ADAYLIK SÜRECİ "ABATILI HEDİYELERDEN ETKİLENİYOR" İDDİASI

Son yıllarda, Altın Küre ödüllerini dağıtan Hollywood Yabancı Basın Derneği (HFPA) tartışmalardan payını aldı; Geçen yıl Los Angeles Times'ın bir raporu, Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin (HFPA) 87 üyesinden hiçbirinin Siyah olmadığını ve adaylık sürecinin "abartılı hediyelerden etkilendiğini" vurguladı.

Haberin ardından ünlüler harekete geçti, Tom Cruise Altın Küre ödüllerini geri verirken, Scarlett Johanssen ve Mark Ruffalo diğer oyuncuları dernekten "geri adım atmaya" teşvik etti.

Sonuç olarak, organizasyon "bugüne kadarki en çeşitli sınıfını" oluşturduğunu söylediği 21 yeni üye ekledi.

Ancak yine de yıllardır Altın Küre'yi canlı yayınlayan NBC televizyonu bu yıl ki ödülleri yayınlamayacağını açıkladı. NBC televizyonundan gelen bildiri şöyleydi; "Bu büyüklükteki bir değişiklik zaman ve emek ister ve HFPA'nın bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu kuvvetle hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre'yi yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını uyguladığını varsayarsak, gösteriyi Ocak 2023'te yayınlayacak bir konumda olacağımızı umuyoruz."

Etkinlikte kırmızı halı veya ünlü sunucu olmayacak ve tam aşı kanıtı ve negatif bir PCR testi dahil olmak üzere "katı Covid protokollerine" uyması gereken "sınırlı konuklar" bulunacak.

BİZE ULAŞIN