Adele İstedi Spotify Yaptı: Şarkılar Sırayla Çalınacak

Popüler müzik platformu Spotify, geçtiğimiz günlerde yeni albümü "30"u dinleyicilerle buluşturan müzisyen Adele'in isteği üzerine sanatçıların albümlerindeki 'karışık oynat' özelliğini kaldırdı. Böylece artık sanatçıların albümlerindeki şarkılar karışık çalınamayacak ancak kullanıcılar Spotify içerisinde başka oynatma listelerinde karışık çalmayı kullanmaya devam edebilecek.

Giriş Tarihi: 22.11.2021 17:38

Adele'in altı yıl sonra gelen ilk albümü 30 için talep ettiği istisnaya Spotify, ''Senin için her şey mümkün'' yanıtını verdi.

Adele, Spotify'dan albüm sayfalarından ''Karışık çal'' butonunu kaldırmasını talep etti.

Popüler online müzik ve podcast dinleme servisi ise bunun üzerine sırayla çalma tuşunu varsayılan özellik olarak tüm albümlere getirdi.

Adele, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Albümleri bu kadar özenerek şarkı listemize boşuna koymuyoruz. Sanatımız bir hikaye anlatıyor ve hikayelerimiz bizim istediğimiz şekilde dinlenmeli. Dinlediğiniz için teşekkürler Spotify" dedi.

Spotify adına konuşan bir şirket sözcüsü, uzunca bir süredir sanatçılar ve dinleyiciler tarafından istenen bu özelliği yayınlamaktan dolayı heyecanlı olduklarını belirtti.

Spotify tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar halen karışık çalma özelliğini seçebilecekler ancak sistemde varsayılan özellik, albümleri sanatçılar tarafından seçilen sıraya göre çalmak olacak.

Adele'in yeni albümü 30, yayınlandığı Cuma gününden beri Spotify'dan dinlenebiliyor.

İlk haftasında 800 bin adet satan 30, İngiltere tarihinin en hızlı satan albümü oldu.

BİZE ULAŞIN