Squid Game Oyuncuları Oyunları Anlatıyor

Squid Game (Kalamar Oyunu) Oyuncuları diziyi analiz ediyor.

Giriş Tarihi: 04.10.2021 14:23

Netflix'in uluslararası mega hiti Squid Game, 17 Eylül'deki ilk gösteriminden bu yana dünyayı kasıp kavurdu ve 90'dan fazla ülkede yayıncının reytinglerinin zirvesine yükseldi. Yoğun K-draması , tonlarca borç taşıyan oyuncuların 45.6 milyar won (yaklaşık 38 milyon $) kazanma şansı için çocuk oyunlarının ölümcül versiyonlarını oynamaya gönüllü olduğu, aksiyon dolu bir Game a la Battle Royale veya Alice in Borderland'ı takip ediyor. Gösteri boyunca, oyunun nasıl çalıştığına ve ne zaman başladığına dair ayrıntılarla yavaş yavaş besleniyoruz ve final, başlangıç hikayesini ortaya koyuyor.

Hâlâ etkisindeyiz, hâlâ kendimize soruyoruz: "Bu oyunları kim düşündü?", "Ben olsam ne yapardım?" İkinci sorunun cevabını bilemem, ama size merak ettiğiniz ilk sorunun cevabını verebilirim. İşte Squid Game'in beyin yakan oyunlarını tasarlayan o ekip! Tebrikler! Bizi dehşete düşürmeyi başardınız...

Squid Game'in yönetmeni Hwang Dong-hyuk, "Bu proje ilk olarak 2008 veya 2009'da planlandı. Hayatta kalma oyunlarını konu alan daha çok Kore esintili yeni bir dizi eğlenceli olur diye düşündük." diyor.

"Hikaye Pandora'nın Kutusuna Benziyor"

Dong-hyuk, hikayeyi şöyle açıklıyor "Squid Game için amaçladığımız hikaye bu. Katılımcılar için geriye sadece çaresizlik, korku, öfke ve hüzün kalmış gibi görünüyor. Ama yaşadıkları dış dünyada olduğu gibi insanlıklarını kaybetmiyorlar ve o insanlığı umut ediyorlar. Yani hikaye Pandora'nın kutuna benziyor. İzleyicileri böyle bir hikaye sunmak istedi."

Squid Game'in sanat yönetmeni Kyoung-Sun "Estetik açıdan bakarsak mekan ve görüntüleri oluştururken izleyicilerin bizimle birlikte Squid Game'in gizli amacını düşünmesini istedik." ifadelerini kullandı.

Başrol oyuncusu Gi-hun rolündeki Lee Jung-jae setler hakkında "İlk gün film setine girerken fotoğraf çekmekle meşguldük. Set rüyalar alemi gibiydi." diye yorum yaparken oyunları şöyle yorumluyor; Çocukken iyiydik. Her zaman masum, iyi kalpliydik ve karşıdakini düşünürdük. Geçmişin bu yönlendiri ortaya çıkarıp bize bu korkunç oyunları oynattılar."

Jun-ho rolündeki Wi Ha-Jun, "Senaryoyu ourken setleri aklımda canlandırıyordum ama asıl set bambaşkaydı."

Sae-byeak rolündeki Jung Ho-Yeon," Sahnede yer almak muhteşemdi. Fantezi dünyasunda yer almak gibiydi. Ama öte yandan bu durum çok duygusal, dram dolu ve tiyatraldi."

Sang-woo rolündeki Park Hae-Soo," Görüntüler çok şok ediciydi. Beklentilerimi ve hayal gücünü gölgede bıraktı."

BİZE ULAŞIN