'Dune' Venedik Film Festivali'nde Prömiyer Yapacak

Dune, dünya prömiyerini 3 Eylül Cuma günü Venedik'te yıllık film festivalinde yarışma dışı yapacak.

Giriş Tarihi: 21.06.2021 10:02 Güncelleme Tarihi: 21.06.2021 10:17

2020'den bu yana bir çok kez ertelenen Dune, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirecekç 1 Ekim 2021'de sinemalarda olması planlanan filmin başrolünde Timothée Chalamet ve Zendaya yer alıyor.

Denis Villeneuve'nin merakla beklenen "Dune", Frank Herbert'in, Dune olarak da bilinen çorak çöl gezegeni Arrakis'i denetlemekle görevlendirilen soylu Atreides Hanesi'nin evladı genç Paul Atreides (Chalamet) hakkındaki çok satan kitabından uyarlandı.

Galaksiler arası, geleceği konu alan bu hikayede Chalamet'in canlandırdığı Paul karakteri, Caladan gezegenindeki aristokrat bir aileden geliyor ve melanj adı verilen temel bir baharat bakımından zengin olan Arrakis'in çöl dünyasını ele geçirmeye karar veriyor.

KADRO YILDIZLARLA DOLU

Chalamet, projeye bağlı birçok büyük isimden sadece biri. Oscar Isaac, Paul'ün babası Duke Leto Atreides'i, Rebecca Ferguson ise annesi Leydi Jessica'yı oynuyor. Josh Brolin, Gurney Halleck'i ve Jason Momoa, Paul'u eğiten savaşçı Duncan Idaho'yu canlandırıyor. Javier Bardem, Fremen adlı bir yerli halkın lideri olan Stilgar olarak karşımıza çıkıyor. Zendaya ise Paul'un sevgilisi Chani rolünde yer alıyor.

BİZE ULAŞIN