Warner Bros'un Dune tereddütü

Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğuna oturduğu Dune uyarlaması, şimdilerde Warner Bros'un gündeminde bulunuyor.

Giriş Tarihi: 06.04.2021 12:03

Denis Villeneuve'ün yönetmen koltuğuna oturduğu Dune uyarlaması, şimdilerde Warner Bros'un gündeminde bulunuyor. WarnerMedia'nın daha önce yaptığı açıklamada, Dune ve tüm 2021 filmlerinin HBO Max üzerinden yayınlanacağı açıklanmıştı. Şimdi ise Warner Bros'un bu konuda hala emin olmadığı ortaya çıktı.

Godzilla vs. Kong'un hem sinemalarda, hem HBO Max'te gösterime girmesinin ardından elde edilen sonuçlar, Warner Bros'un Dune konusunu yeniden düşünmesine neden oldu. Godzilla vs. Kong, coronavirüs salgınının başladığı günden bugüne, sinemada gösterime girdiği ilk birkaç günde en çok gişe hasılatı yapan film oldu. Dune'un da bu durumda bir umudu olmuş oldu. Yılın değil, belki de son 40 yılın ve birkaç neslin merakla beklediği Dune'un sinemalarda gösterime girmesinin anlamının herkes için çok büyük olduğu kesinlik içeriyor.

Deadline'ın haberine göre, Dune'un hala tüm dünyada sinema gösteriminin yapılma olasılığı Warner Bros'un gündeminde bulunuyor. Hatta, filmin yalnızca sinemalarda gösterime girmesi de şirkette tartışma konusu durumunda. İlerleyen dönemlerde Warner Bros'un kesin kararını göreceğiz. Filmin oyuncu kadrosunda Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Zendaya, Javier Bardem, Charlotte Rampling gibi yıldız isimler bulunuyor.

Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip olan Paul Atreides'in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

Dune'un ülkemizde 17 Eylül 2021 tarihinde sinemalardaki yerini alması planlanıyor.

BİZE ULAŞIN