Bird Box bazı sahnelerini kaldırıyor

Netflix yapımı ve birçok akıma öncülük eden Bird Box'ın tartışmaya sebep olan bazı sahneleri yapımcıların ortak kararıyla kaldırılıyor. Güncellenmiş Bird Box’ı da sevecek miyiz?

Giriş Tarihi: 18.03.2019 17:33 Güncelleme Tarihi: 18.03.2019 17:48

Netflix'in korku-gerilim filmi Bird Box, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana popülerliğini korumaya devam ediyor. Bird Box, 7 gün içerisinde 45 milyon kez izlenerek Neflix'in 'En çok izlenme' rekoruna sahip olmuştu. Ayrıca film, öncülük ettiği Bird Box Challenge akımıyla da fazlasıyla adından söz ettirdi. Ancak akımdan ve rakamlardan daha fazla konuşulan şey ise filmde yer alan bir sahne oldu…

Sandra Bullock'un hayat verdiği Malorie karakterinin, eve sığındığı sırada dünyada neler olduğunu anlamak için açtığı televizyonda bir patlama sahnesine şahit oluyorduk. Malorie'nin gördüğü patlamanın 2013 yılında Kanada'nın Quebec bölgesinde meydana gelen ve 47 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir tren kazası olduğu izleyenlerin gözünden kaçmadı ve büyük bir tepkiye yol açtı. Seyircilerin tepki gösterdiği sahneye Kanada parlamentosu da tepkini koyarak tazminat ödenmesi gerektiğini belirtmişti.

Tüm bu yaşananların ardından, Kanada Kültür Bakanlığı'ndan mektup göndererek özür dileyen Netflix, diziden o sahneyi çıkarma planlarının olmadığını da eklemişti. Fakat çok geçmeden Netflix, geri adım atmak zorunda kalarak bahsi geçen sahnenin kaldırılmasına ve yerine başka bir görüntünün yerleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı.

BİZE ULAŞIN