Evde denemeyiniz: Bird Box Challenge

Netflix'in yeni filmi ‘Bird Box', kendi adını taşıyan bir akım başlatarak adından fazlasıyla söz ettirdi. 'Bird Box Challenge' filmin hikâyesinden ilham alırken, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.

Giriş Tarihi: 04.01.2019 13:47 Güncelleme Tarihi: 18.03.2019 17:45
Netflix'in yeni favorisi 'Bird Box', yeni bir akım başlatarak televizyon dünyasında kendine özel bir alan yaratmayı başardı. 'Bird Box Challenge' adı verilen akım, filmin senaryosundan ve Sandra Bullock ilham alıyor.



Bird Box, kadrosunda Sandra Bullock, Sarah Paulson, Trevante Rhodes gibi isimleri bulundurarak dikkatleri üzerine çekmişti. Fakat yayınlandıktan kısa bir süre sonra filmdeki karakterlerin göz bantlarıyla seyahaet etmesi, izleyicide farklı bir şekilde yankı buldu.


Bird Box Challenge nedir?



Dünyanın farklı noktalarına hızla yayılan göz bantları ile seyahat etme fikrini insanlar çabucak uygulamaya başladı. Bird Box Challenge etiketiyle paylaşılan günlük yaşamdan kesitler arasında can güvenliğini tehlikeye sokacak eylemler de yer aldı. Otomobil kullanmak ve yemek yapmak gibi örnekler çeşitli kazalara sebebiyet verebilir endişesi ortaya çıktı. Bu sebeple Netflix, bu akıma nasıl sebebiyet verdiklerini anlamadıklarını ve özür dilediklerini, kimsenin kendisini incitmemesini dilediklerini anlattıkları bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

BİZE ULAŞIN