Instagram'da Milyonlarca Kişinin Hesabı Askıya Alındı

Instagram'da yaşanan erişim sorunu sonrasında milyonlarca kişinin hesabı askıya alındı ve takipçi kaybetti.

Giriş Tarihi: 01.11.2022 13:01

Yine Instagram'ın ana şirketi Meta'ya ait olan WhatsApp'ta saatler süren kesintinin ardından bir haftadan kısa bir süre sonra aksama meydana geldi.

Uyandığınızda Instagram hesabınızın askıya alındığını veya takipçi sayınızın düştüğünü gördüyseniz endişelenmeyin, hala iyisiniz.

Futbol yıldızı Cristiano Ronaldo'nun platformda en çok takipçisi olan Instagram hesabının, bir günde sahip olduğu 493 milyon takipçinin 3 milyonunu kaybettiğini bildiren Verge'e göre, milyonlarca kullanıcı kesintiden etkilenmiş olabilir.

Instagram, dünya çapında birçok kişinin sosyal ağa erişimlerinin tamamen kısıtlandığından endişe etmesine neden olan kazara hesap askıya alma dalgasının arkasındaki nedenleri araştırıyor.

Kullanıcılar sorunları bildirmeye başladılar ve hesap askıya alındı bildirimlerinin şaşkın ekran görüntülerini göndermek için diğer sosyal ağlara yöneldiler. Etkilenen kişilere hesaplarının "topluluk yönergelerimize uymadığını" ve askıya almanın onaylanması durumunda kalıcı olarak devre dışı bırakılacağının bildirildiği bir ekran çıktı.

Sosyal ağ, kesintiyle ilgili tek kamuoyu açıklaması olan bir tweet'te, "Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişim sorunları yaşadığının farkındayız" dedi. "Konuyu inceliyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Yanlışlıkla askıya alınanların ölçeği, hesapları etkilenmeyen kullanıcılar bile, görüntülenen takipçi hesapları belirgin şekilde düştüğü için fark edecek kadar önemlidir.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA WHATSAPP ÇÖKMÜŞTÜ

Instagram'ın ana şirketi Meta'daki son önemli kesintinin üzerinden bir haftadan az bir süre geçti. Geçen Salı, WhatsApp dünya çapındaki kullanıcıları etkileyen çok saatlik bir kesinti yaşadı. Mesajlaşma uygulaması hata için bir açıklama yapmadı.

Meta'daki büyük kesintinin nedeni en son Ekim 2021'de, bir yapılandırma hatasının şirketin kendisini yanlışlıkla internetten kaldırmasına neden olduğu zaman teşhis edildi. Hata hızla ortaya çıkarılıp tersine çevrilse de, daha geniş web'in Meta'nın sunucularının gerçekten var olduğunu güncellemesi ve kabul etmesi saatler aldı.

BİZE ULAŞIN