Twitter, Elon Musk’a Dava Açtı

Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilen Elon Musk'a dava açtı. Davayla ilgili açıklamada Twitter, Musk’ın şirketi “kamuoyunda alay konusu haline getirdiğini” belirtti.

Giriş Tarihi: 13.07.2022 13:12

Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilen Elon Musk'a dava açtı. Şirket, Tesla'nın sahibi olan dünyanın en zengin insanlarından Musk'ın anlaşmaya uymasını talep ediyor.

Nisan ayında Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma sürecini başlatan Elon Musk, geçen günlerde sosyal medya platformunu almaktan vazgeçtiğini bildirmiş ve şirketin borsada hisselerinin çakılmasına neden olmuştu. Musk, Twitter'ın sahte ve bot hesapların sayısıyla ilgili kendisini yanılttığını savunmuştu.

'ŞİRKETİ ALAY KONUSU HALİNE GETİRDİ'

Davayla ilgili açıklamada Twitter, Elon Musk'ın "kamuoyunda alay konusu haline getirerek şirkete zarar verdiğini" belirtti.

Delaware Chancery Mahkemesi'ne yapılan şikayette, "Musk, imzaladığı anlaşma artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için Twitter'a ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddediyor" denildi. Ayrıca anlaşmanın imzalanmasından bu yana Musk'ın Twitter aleyhinde kullandığı ifadelerin hisseler üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı kaydedilerek, "Anlaşmanın gerektirdiği gibi, piyasadaki gerilemenin maliyetini üstlenmek yerine Musk bu durumu Twitter'ın hissedarlarına çevirmek istiyor" ifadeleri kullanıldı.

Musk ise davayla ilgili olarak Twitter hesabından "Oh, ironi" ifadesini paylaştı.

Bazı uzmanlar, Musk'ın anlaşmayı iptal ederken 1 milyar dolarlık ayrılık ücreti de dahil olmak üzere önemli bir yasal mücadeleyle karşı karşıya olabileceğini söylüyor.

TWITTER HİSSELERİ ELON MUSK'IN SATIN ALMA ANLAŞMASINI FESHETMESİNİN ARDINDAN SERT DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Sosyal medya şirketi Twitter'ın hisseleri, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesi sonrası sert düşüş gösterdi.

New York borsasında TWTR koduyla işlem gören şirketin hisse değeri, haftanın ilk işlem gününde yüzde 8'in üzerinde değer kaybederek 33,86 dolara geriledi.

Twitter hisselerinde yaşanan düşüş, Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmesinin ardından geldi.

Söz konusu düşüşle Twitter'ın hisse değerinin, Musk'ın nisanda yaptığı teklifin altına indiği dikkati çekti.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

MUSK, SATIN ALMA ANLAŞMASINI BİRDEN ÇOK HÜKMÜNÜN İHLALİNİ GEREKÇE GÖSTEREREK FESHETMİŞTİ

SEC'e cuma günü yapılan bildirimde ise Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarılmıştı.

Elon Musk'ın avukatları, SEC'e yapılan bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

Bildirimde, Twitter'ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü kaydedilmişti.

BİZE ULAŞIN