TikTok nedir ve nasıl kullanılır?

Son zamanların popüler uygulamalarından biri olan TikTok, tüm dünyada indirilmeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirip kullanmaya başladığı TikTok uygulaması nedir?

Giriş Tarihi: 18.11.2019 16:03

En çok indirilen ilk birkaç uygulama arasında yerini alan TikTok, ülkemizde de çok fazla ilgi görüyor. Henüz TikTok uygulamasıyla tanışmamış olanlar için içeriğini, nasıl indirildiğini ve ne amaçla kullanıldığını derledik.

Kısa videoların paylaşıldığı uygulamada videolar 15 saniyelik olarak yükleniyor. İsterseniz özel etiket filtreleri, çıkartmalar ya da etiketleri, istenilen müziği ya da sesi videoya ekleyebiliyorsunuz.

Ekstra olarak video kesme, birleştirme gibi seçenekler de sunan uygulama; yüklenen videonun Instagram, Youtube gibi kanallarda da paylaşım yapılmasına olanak tanıyor.

Başkalarının paylaştığı videoların da izlenebildiği TikTok uygulaması, 13 yaş kişilerin kullanımına açık olsa da altındaki kişilerin videolarına da rastlamak mümkün. Her türlü paylaşım yapılabildiği için ailelerin çocuklarına bu konuda dikkatli yaklaşmaları önem kazanıyor.



TİKTOK NASIL KULLANILIR?

Uygulamayı indirdikten sonra telefon, mail ya da sosyal medya hesabı aracılığıyla uygulamaya üye olmak gerekiyor. Sol alttaki mercek simgesinden farklı profilleri aratarak paylaşımlarını incelemek mümkün.

Sağ alttaki mesaj simgesi ise size gelen mesajları ve bildirimleri ifade ediyor. Alt menüde 4 işaretine tıklayarak videolarınızı oluşturabiliyorsunuz. İsterseniz galeriden hazır video da çekip paylaşım yapabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN