Daha önce hiç böyle aldatılmadınız!

İkili ilişkilerde güven esastır. Birbirini iyi tanıyan çiftler uzak kaldıklarında birbirlerinden şüphe duymazlar. Birlikte geçirdikleri anlar özeldir ve ortak zevkleri ilişkilerini canlı tutar.

Giriş Tarihi: 16.03.2017 10:32 Güncelleme Tarihi: 16.03.2017 10:43

Yazı: Emrah SAKA

İkili ilişkilerde güven esastır. Birbirini iyi tanıyan çiftler uzak kaldıklarında birbirlerinden şüphe duymazlar. Birlikte geçirdikleri anlar özeldir ve ortak zevkleri ilişkilerini canlı tutar.

Günümüzde çiftlerin birlikte yaptığı şeylerden biri de televizyon izlemek. Birlikte izlenen diziler çiftlerin hayatlarına renk katıyor. Ya da şu ana kadar biz öyle düşünüyorduk. Belli ki bilmediğimiz şeyler varmış.

ABD'de doğan ve ülkemizde de takip edilen Netflix platformu her yıl araştırmalar yapıyor. İlki dört yıl önce yapılan araştırmaya göre izleyiciler arasında bulunan çiftler artık birbirlerini aldatmaya başladı. Hem de beraber izlemeye başladıkları dizileri hayat arkadaşları olmadığı zamanlarda izlemeye devam ederek...

Sonuçlar her yıl paylaşılıyor. Bu yıl bu araştırma ilk defa ülkemizde de yapıldı. Durum hiç iç açıcı değil. İzleyicilerinin %41'i eşine verdiği sözü tutamayıp sevdiği diziyi tek başına izlemeye devam ettiğini söylüyor. Merakın kediyi öldürdüğünü biliyoruz, böyle bir ikilemde kalıp buzdolabında kalan son kek dilimine kimsenin dayanamayacağının da farkındayız. Bu şekilde eşini aldattığını kabul edenlerin %81'i bunu tek seferle sınırlamadığını da itiraf ediyor. Yani eğer diziyi beğenirse aldatmaya devam edeceğinin sinyalleri alınmış. Daha da ilginç olansa katılımcıların %27'sinin dizi bölümlerini eşinden önce izlemenin, gerçek anlamda aldatmadan bile kötü olduğunu düşünmesi. Dünyada ise bu oran sadece %14! Araştırmaya katılanların %63'ü "Dizi o kadar sardı ki resmen başından kalkamadım!" gerekçesini öne sürüyor.

Düşünsenize, dizinin en heyecanlı yerinde o kanepede sıçrarken sizin sakin olmanız biraz garip olmaz mı? O nedenle eşinizle aynı anda zıplamaya çalışın. Ancak dizilerin tüm sezonlarını izleyip izlerini yok etmenin yolları da var. (Esquire bir erkek dergisi olduğu için yalnız olduğunuzu düşünerek bu tüyoyu veriyoruz. Yoksa eşinizle aranızın bozulmasını hiç istemeyiz.) Önce başka bir hesap açmalısınız. Böylece izlediğiniz her şey bu hesapta toplanacaktır. Eşinizle televizyon başına geçmeden önce bu hesabı silerseniz izledikleriniz asla görünmüyor. Son pişmanlık fayda etmiyor. Eğer eşinizden gizli bir bölüm dahi izlediyseniz sırrınızı kimseyle paylaşmamaya bakın. Bu, size sonsuza dek sizinle kalacak bir yük getirse bile... Bütün bunları yaparken şunu da akıldan çıkarmamakta yarar var: Ya o da sizden önce izlediyse?

BİZE ULAŞIN