Özel dikimin yıldızları

İstanbul’dan New York’a özel dikim ihracı

Giriş Tarihi: 14.01.2015 17:20 Güncelleme Tarihi: 14.01.2015 17:25

Takım elbise her erkeğin gardırobunun demirbaşı. En kaliteli kumaştan, en iyi kesim hazır bir takım elbise aldınız. Üzerinize hemen oturan kalıpları bulduysanız ne mutlu. Ancak ya bulamadıysanız? İşte o noktada, zaten takım elbisenin çıkış noktası olan özel dikim yetişiyor imdada. Türkiye'nin önde gelen özel dikimevleriyle görüştük. İşte hikayeleri, hizmet anlayışları ve püf noktaları...

Taci Şeker, dönemin en ünlü terzisi Osman Şeref'in yanında başlar iğne tutmaya. Uzun yıllar sektörde piştikten sonra, 2001 yılında 'Taji' ismiyle Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde ilk mağazasını açar. Mottosu "İyi kalite, iyi fiyat, iyi hizmet." olur. Bugün İstanbul'un en önemli noktalarında, dekorasyonuyla ilgi çeken, tarzıyla Savile Row terzilerini aratmayan geniş mağazaları aracılığıyla Türk erkekleriyle buluşuyor.

Asil işi terzilik olan Taji, özel sipariş olarak gömlek, ceket, takım elbise, palto, pardösüye kadar geniş bir yelpazede çalışmalarına devam ediyor. Taji'nin kapısından içeri girdiğinizde ihtiyacınız, size yakışacak noktalarla birleşiyor ve bir takım elbise modeli belirleniyor. Akabinde en kaliteli İngiliz ve İtalyan kumaşları seçiliyor, ölçüleriniz alınıyor ve üretim başlıyor. Ceketlerin ve gömleklerin ilikleri elde açılıyor, omuzlar elde takılıyor. Provalar sonrası Taji usta terzilerinin el becerileriyle hazırladıkları ürünleriniz teslim ediliyor.

Markanın Nişantaşı'ndaki ilk mağazası 2003 yılında hizmete girdi, 2010 yılında New York'ta açtığı showroom'la Türk politikacılardan sonra ABD'nin ünlü siyaset ve işadamlarını giydirmeye başladı. Bu yıl Akasya AVM'de açtığı bir mağaza ve Nişantaşı'ndaki ikinci mağazayla daha da büyüdü. Bu denli büyümenin arkasındaki neden basit: Daha çok erkeğe daha kolay ulaşmak. İş yoğunluğunuz nedeniyle mağazalara gidemiyorsanız da sorun değil. Taji bu sorunu da ortadan kaldırıyor, tüm butik servisini işyerinize veya evinize getiriyor. Tüm provalarınız sizin istediğiniz yerde yapılıyor.

Detaylara önem veren Taci Şeker, bunu fark eden ve takdir eden bir tüketici kitlesine sahip. Taci Şeker, "Taji'nin hedef kitlesi patronlar." diyip nedeni özetliyor: "Hayatı kolaylaştırıyor, insanları mutlu ediyoruz."

Adres: Taji Giyim Abdi İpekçi Cad. No: 4 Nişantaşı-İstanbul

Hazırlayan: Serhat Şengül

BİZE ULAŞIN