Blogların izinde adım adım...

Meriç Küçük

Giriş Tarihi: 20.01.2015 14:54 Güncelleme Tarihi: 20.01.2015 14:55

Moda algısı, tarzı ilham oluyor. Peki ya güzelliği? Blog paylaşımları, markaların reklam yüzü olmaya varacak denli büyüdü. Kendine has duruşu ve tarzını hoş sunumuyla birleştirebilen cool blogger'lardan biri Meriç Küçük.

Trendler belirlenirken sokak modası ve blog'ların etkisi ne kadar önemli sence?

Oldukça önemli. Artık günümüzde, blogger'ların, trendsetter'ların, sosyal medya fenomenlerinin giymediği, hatta görmezden geldiği bir trendin başarılı olması ve kazanç sağlaması neredeyse imkânsız! Tasarıma etkileri ise aşikâr. Tasarım dünyası kendi kabuğundan çıkıp sokağa indiğinden beri genç, taptaze ve bambaşka bir havaya büründü. Bu, herkes için yeni bir dönem.

Türkiye'de blogger'ların takipçiler üzerinde etkisi ne kadar?

Dünyadaki yansımalara bakarsak çok yüksek değil; çünkü henüz sektörel olarak doğru şekilde konumlandırılamadı. Türk moda sektörünün dünya ortalamasında üst sıralarda olmadığı düşünülürse, bunda şaşılacak çok bir şey de yok. Ancak nihai tüketici tarafından çok olumlu bir ilgi var blog ve blogger'lara. Takip ediliyor, hayranlık uyandırıyor ve birer fenomene dönüşmeye başlıyor.

Seni kimler seviyor? Takipçi profilin nasıl?

Buna net bir cevap vermem imkânsız; çok farklı profi llerden kişiler bugüne kadar yanıma gelip, maritsa.co'yu okuduğunu ya da beni Instagram'dan sürekli takip ettiğini söyledi. Ama daha analitik bir gözle bakmak gerekirse, 18-40 yaş arası, çoğunlukla üniversite mezunu ve büyük kentlerden, neredeyse eşit oranda kadın ve erkek takipçim var, diyebilirim.

Takipçilerinin sana en çok sorduğu soru nedir?

"Bunu nereden aldın?"

"Ne yapsa giyerim." dediğin tasarımcılar kimler?

Alexander Wang ve Phoebe Philo.

Hangi parfümü kullanıyorsun?

Yves Saint Laurent 'Manifesto' ve Miss Giordani.

Paylaşmayı en çok sevdiğin içerikler ne türden oluyor?

Moda odaklı iş yapıyor olmama rağmen, lifestyle içerikler paylaşmayı tercih ediyorum. Sosyal medyanın hayatımıza en büyük artısı bu oldu. Moda ya da stil blogu yazarken bir anda lifestyle yazılar yazmaya başlayamıyorsunuz, okuyucu reddediyor ama sosyal medyada bu tür içerikler okuyucuyla daha samimi bir iletişim kurmama ve hayatta bana keyif veren bir sürü şeyi paylaşabilmeme olanak sağlıyor.

Senin en sıkı takipçisi olduğun bloglar hangileri?

Garance Doré ve Gala Gonzalez.

Yazı: Serhat Şengül

BİZE ULAŞIN