Blogların izinde adım adım...

Billur Saatçi

Giriş Tarihi: 13.01.2015 12:37 Güncelleme Tarihi: 13.01.2015 12:43

Blog işini ciddiye alan isimlerden biri! 'Profesyonel blog yönetimi' başlıklı bir panel olsa konuşmacıların başında olacağı kesin. Özgün proje fikirleri ve uygulayışı, konuları eğlenceli ve estetik şekilde sunuşuyla takip edilmesi kaçınılmaz. Billur'un son bebeği ise; gununkahvesi.com.

Trendler belirlenirken sokak modası ve blogların etkisi ne kadar önemli sence?

Sır gibi saklanan, heyecanla beklenen koleksiyonları, moda haftaları boyunca, podyumdan hemen önce, sokakta ve o defi leye giden trend öncülerinde görüyorsak, dünyada sokak modasına yön veren blogger'lara da ne derece önem verildiğini anlayabiliriz, demektir aslında.

Türkiye'de blogger'lar, takipçileri üzerinde ne kadar etkili?

Türkiye'de blogger'ların etkisinin son birkaç yıldır iyice kuvvetlendiğini söyleyebilirim. Kendi adıma güzel markalarla içime sinen ve güzel geri dönüşler alan projeler yaptığım için, motivasyonum ve inancım asla düşmüyor. Yaptığım işe ve onu sunduğum takipçilerime saygım ve sorumluluğum sonsuz. O yüzden elimden geldiğince yaptığım işin hakkını vermeye çalışıyorum. Kendim dahil, bu işi profesyonel olarak yapan her bir blogger'ı 'tek kişilik dev bir kadro' olarak görüyorum. Tek başımıza her şeye yetişmeye çalışıyoruz. Umarım bir gün giderek büyüyen ve bir iş kolu haline gelen bu sektörde, daha etkin olmamızı sağlayacak oluşumlar da olur.

Takipçi profilin nasıl?

Beni takip eden, yorum ya da mesaj bırakan, elleri bire bir omzumda olmasa da desteklerini esirgemeyen, yeri geldiğinde sırtımı sıvazlayan, beni düştüğüm çıkmazdan çıkaran, az ama öz, benim için çok değerli bir takipçi profi lim var. Umarım benim onları sevdiğim kadar onlar da beni seviyordur.

Takipçilerinin sana en çok sorduğu soru ne?

"Bunu nereden aldın?" Bu bir fincan da olabiliyor, bir kıyafet de...

"Ne yapsa giyerim." dediğin tasarımcı var mı?

Alexander Wang.

Hangi parfümü kullanıyorsun?

Armani 'Si'.

Paylaşmayı en çok sevdiğin içerikler ne üzerine oluyor?

#sunumonemlidir, #offnereyegitsem ve #gununkahvesi hashtag'leriyle Instagram'da paylaştığım kareler.

Senin en sıkı takipçisi olduğun blog'lar hangileri?

Çok sıkı bir blog takipçisi değilim maalesef ama Instagram üzerinden genelde seyahat, lifestyle ve streetstyle kareler paylaşanlar favorim.

Yazı: Serhat Şengül

BİZE ULAŞIN