Hermès’in Yeni Sneaker Koleksiyonu

Hermès’in yeni sneaker koleksiyonunda işlevsellik farklı formlarda karşımıza çıkıyor.

Giriş Tarihi: 31.01.2022 12:44

Yazı Asri Jasman

Değişen modada değişmeyen tek şey, estetikten ziyade, ürünlerin gerçekten işlevsel olmasına duyulan ihtiyaç. Sosyal medyada bazı enteresan tasarımların norm haline geldiği günümüzde, bu büyük oranda unutulmuş bir gerçek ama bir düşünelim: Aşil tendonunuzu incitmeden o yüksek boğazlı çizmeleri gerçekten giyebilir misiniz? Veya sadece bir AirPods'un sığabileceği o küçük çanta aslen ne işe yarıyor?

Hermès ise baştan beri çizgisini değiştirmiyor ve tasarımı, işe yarayan şık formlarla tamamlıyor. Ne de olsa bu onun DNA'sında var: Atlara eyer ve dizgin, binicilere giysiler üretmekle işe başlayan Hermès, o günden bu yana işlevi zanaatkârane bir incelikle gerçekleştiriyor ve onun için her zaman ön sırada işlevsellik geliyor. Bu yol gösterici ilke, modaevinin tasarımlarının çoğunda kendini belli ediyor. Sonbahar/Kış 2021/22 için Hermès, ilk bakışta önemsiz görünebilecek, ancak daha iyi bir son kullanıcı deneyimi için işlevsel değerler taşıyan öğeleri bir araya getirerek benzerlerinden birkaç adım öne çıkıyor.

Örneğin spor ayakkabılar, süet ve teknik örgü kumaştan üretilirken, konforu sağlayan detaylara odaklanılmış. Ayakkabılara yürüyüş ekipmanından ilham alan donanımlar, daha sağlam sabitleme sağlayan bağcıklar ve D-şekilli halkalar eklenmiş ve bunlar üst kısımda bir çift kancayla tamamlanmış.

Yüksek bilekli, tamamı deri spor ayakkabılar, tabandan üst kısma kadar renk uyumuna sahip. Ve her biri Hermès'in imzası olan bir ikonla tamamlanıyor: Kelly tokası. Bu toka dekoratif ve şık görünmekle birlikte, esasen spor ayakkabılardaki yan fermuarların işlevini görüyor. Böylece bağcıkların sıkı bağlanması gerekmiyor: Ayaklarınızı sabitlemek için gevşek bir şekilde bağlamanız ve spor ayakkabılarınızı çıkarmanız gerektiğinde, Kelly tokasını çevirip kaydırmanız yeterli.

Sezonun tartışmasız en şık ayakkabısı ise yanda küçük bir cebi bulunan bilekli süet bot. Bu cep içine, kullanışlı olduğunu düşündüğümüz, elimizin altında bulunsun istediğimiz bir şey koyabiliriz; ne olabileceğini sizin hayal gücünüze bırakıyoruz. Ne de olsa işlevsellik her bireye göre farklılık gösterir ve bu da onu yoruma açık hale getirir. Tek söyleyeceğimiz: Teşekkürler Hermès.

BİZE ULAŞIN