Nasıl giymelisiniz? Özgür hissetmek istiyorsanız...

Erkekler bir süredir dış giyim konusunda oldukça tedbirli hareket ediyordu, fakat son zamanlarda pantolonlar ve diğer parçalarda görülen bol kesim trendi paltolarda da kendisini göstermeye başladı.

Giriş Tarihi: 31.12.2018 11:50 Güncelleme Tarihi: 31.12.2018 12:01

Derleme Kaan Sancar
Fotoğraf Aaron Richter
Mekân Hotel Brooklyn Bridge

Belirtmeden geçmeyelim: Bol kesim kalıpla tasarlanmış bir paltoyla hatalı üretim sonucu bu hale gelen bir palto arasında büyük farklar var. Beş
aşamada özetlersek durum aşağıdaki gibi. — A. W.

2018 Sonbahar-Kış Koleksiyonu Calvin Klein

Paltonun manşetlerindeki sivrilik dikkatinizi çekti mi? Çünkü bol kesim bir paltoda bile oranlama çok önemlidir.

Kumaş da aynı derecede önem teşkil eder. Desenli yünler ve kalın ekoseler tercih ederseniz istediğiniz retro görünümü, üstelik çok da gösterişe kaçmadan kazanabilirsiniz.

Eğimli omuzlar ve genişletilmiş koltuk altları paltonun daha bol ve daha rahat görünmesini sağlar.

Bu paltoda, bel kısmını daraltmak yerine rahatça hareket etmeye olanak tanıyan, vücuttan akan bir kalıp tercih edilmiş.

Birkaç yıl önce paltolarımızın kenar dikişleri en fazla belin birkaç santimetre altına kadar uzanıyordu. Şimdi ise diz hizasına, hatta daha aşağıya bile uzandığı oluyor.

Ya çift ya da hiç
Çift taraflı mont

Giyim dünyasında çift taraflı montlardan daha iyi bir 2-al- 1-öde fırsatı yok desek yeridir. Tasarımcı Patrik Ervell'in Vince işbirliğiyle ürettiği ilk koleksiyonunun bir parçası olan, yanda gördüğünüz mont, bir yüzünde karamel rengindeki deriyle klasik görünüm sunarken diğer yüzündeki yumuşacık kuzu yünü ile de sıcaklık sağlıyor. Bu da size 2.000 doların altında bir fiyata klasik görünümle ekstrem sporcu görünümü arasında hızlı geçiş şansı sunuyor. — A. W.


Bu montun iki yüzünün de baştan aşağı kuzu derisiyle üretilmesi gözünüzü korkutmasın. Montun en sevdiğiniz fermuarlı koyun postunuzun daha gelişmiş bir versiyonu olduğunu varsayın.


Çiftlik sahibi

1970'lerde Colorado'daki çiftliğinde fotoğraflanan Ralph Lauren, Adeta kuzu derisinin dayanıklılığı konusunda hepimizin bilmesi gerekenleri sergiliyor. Zaman gösterdi ki, Lauren'in bu ceketlere zaafı var. Bir önceki sayfadaki ceketi de kendisi tasarlamış.

BİZE ULAŞIN