Güne yürüyüşle başlamak için 5 neden

Yürüyüş her zaman önemli olan ve uzmanlar tarafından önerilen bir konudur. Zihinsel ve bedensel olarak insan sağlığına faydası saymakla bitmeyen yürüyüşü sabahları yapmak daha da etkili olacaktır. İşte güne yürüyüşle başlamanız için sebepler…

Giriş Tarihi: 15.09.2019 13:33

Sürekli ertelenen yürüyüşler hareketsiz bir yaşamı da beraberinde getiriyor. Halbuki güne yürüyüşle başlayarak pek çok soruna karşı güçlü olmanız mümkün. Peki gün başladığında yürüyüş yapmak nelere iyi gelir?

ZİNDELİK

Erken kalkmak hemen hemen herkes için zordur. Daha açılmadan işe başlamak ise odaklanma ve konsantrasyon sorunları yaşatır. Güne başlarken yürüyüş yapmak uykunuzun açılmasını sağlarken kendinizi daha enerjik ve zinde hissetmenizi de sağlar. Bu sayede işe koyulmayı kendiniz istersiniz.



AĞRILAR

Hareketsiz ve masa başı yaşamın getirdiği en büyük sorunlardan biri ağrılardır. Kas ve kemiklerin güçsüz olması yaşam kalitenizi ve gün içerisindeki halinizi de olumsuz yönde etkileyecektir. Güne yürüyüşle başlayarak kaslarınızın açılmasını sağlar ve kuvvetlenmesine yardımcı olursunuz.



RUH HALİ

Yürümek ruh haline de iyi gelir. Sabah kalktığınızda işe giderken pozitif ve motivasyonunuz yüksek olmasını istiyorsanız yürümeye başlayın. Yürürken güne hangi işlerle başlayacağınızı planlayın ve sıraya koyun. Zihninizin daha net ve açık olmasının keyfini çıkarmaya başlayın.



ZAYIFLAMA

Güne yürüyüşle başlamak metabolizmanızı oldukça hızlandırır. Bu sayede ödem atmanız, gaz probleminden kurtulmanız ve kilo vermeniz kolaylaşır. Yürürken hemen hemen her bölgenizdeki kaslar çalıştığından sıkılaşmanın da keyfini çıkarırsınız.



SORUMLULUK

Her sabah yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmeniz sorumluluk sahibi olmanızı da sağlar. Basit bir sorumluluk gibi düşünmemelisiniz bu konu hayatınızdaki diğer alanlarda da sorumluluk sahibi olmanızı kolaylaştırır.

BİZE ULAŞIN