Baselworld fuarın en iyileri

Motorsporları meraklıları için Monaco Grand Prix neyse, saat tutkunları için Baselworld o.

Giriş Tarihi: 10.07.2019 17:02

Dünyanın en büyük saat fuarı, bu yıl da İsviçre'nin Basel kentinde global saat markaları, koleksiyonerler ve saat ustalarıyla gündemi belirledi. Favorilerimizi listeledik.

YAZI MATTHEW RAXTER-PRIEST

HUBLOT
BIG BANG SANG BLEU II

Hublot, İsviçreli dövme sanatçısı Maxime Plescia-Büchi ile ikinci kez işbirliğine gitti ve ortaya bu keskin hatlı, üç boyutlu altıgen sanat eseri çıktı. Modelde saat ve dakika ibreleri geometrik-iskelet görünüme sahip ve fosforlu etki veren bir materyalle tamamlanmış. Kronograf ise merkezdeki ibre vasıtasıyla soldaki ibreyle saniyeyi, 3 yönündeki ibreyle de dakikayı gösteriyor. Saatle ilgili söylenebilecek daha çok şey var ama en önemli detay şu: Big Bang Sang Bleu II sadece 300 adet üretildi (200'ü titanyum, 100'ü 18 ayar altın). Böyle kaotik bir kadranda zamanın okunamayacağını düşünüyor olabilirsiniz; size hak vermekle birlikte, bir sanatçısının eseri olarak ortaya çıkan 45 mm kasalı bu saate bakarken haz duymanın garanti olduğuna inanıyoruz.

BELL & ROSS
BR 03-92 MA-1

Pilot saatleri uzun yıllardır bu Fransız saat markasının ana ilham kaynağıydı ama bu yılki modeli öncekilerden biraz farklı çünkü bu kez uçak göstergelerinden değil, pilot gardırobundan ilham alıyor. 1950 tarihli ikonik MA-1'ın yenilenmiş versiyonu olan BR 03-92 MA-1 için haki ve turuncu renklerdeki bomber ceketten yola çıkılmış, böylece markanın en sade pilot saati doğmuş. Otomatik saat, koyu haki seramik kadranı aydınlatan fosforlu turuncu detaylarla dinamik hale getirilmiş. Orijinal cekette olduğu gibi, saatin haki-turuncu dana derisi kayışı da çift taraflı olarak kullanılabiliyor. BR 03-92 MA-1, ilham aldığı ceket gibi incelikli bir uzmanlığı temsil ediyor.

CHOPARD
L.U.C FLYING T TWIN

Yeni L.U.C Fyling T Twin, Chopard'ın ilk otomatik flying tourbillon'una sahip mekanizmasını içeriyor. Bu teknik ve estetik açıdan sofistike saat bazı özel dokunuşlara da sahip: El yapımı guilloché sanatıyla işlenen altın bir kadran, kusursuz bir tasarım, 18 ayar etik sertifikasına sahip Fairminded pembe altın ulta ince kasa... Sadece 50 adet üretilen saatin hassasiyeti ise Cenevre Mührü'yle tescillenmiş.

BULGARI
OCTO FINISSIMO CHRONOGRAPH GMT

Bulgari ekibi onu tasarlayarak zekice bir işe imza attı. Rekorlara doymayan Octo Finissimo serisi, daha lanse edildiği ilk gün marka için dönüm noktası olacağını göstermişti. 6,9 mm ile dünyanın en ince saati olan bu model, son beş senede üst üste en ince mekanik kronograf saat unvanı kazandı. Kırdığı rekorlar bir yana, saatin kumlanmış titanyum materyali de sağlamlığı ve hafifliği garantiliyor. Saat meraklılarının en çok ilgi göstereceği yanı ise 17.600 dolarlık fiyatı. Böylesine komplike bir saat için oldukça uygun bir rakam.

ROLEX
YACHTMASTER 42

2019, Yachtmaster'ı daha çekici hale getirmiş. Son versiyon, 42 mm 18 ayar beyaz altın kasaya ve seramik bir bezele sahip. Ayrıca Rolex'in yeni nesil 3235 otomatik mekanizmasını taşıyor. Bu mekanizma hem basınca hem manyetik etkiye dayanıklılığı hem de 70 saat güç rezervini içeren 14 patentli teknolojisiyle öne çıkıyor. Markanın özgün Oysterlock toka kilit sistemi ve kauçuk görünümlü Oysterflex kayışın sportif tasarımı da bir arada dikkat çekici görünüyor. Kayışta esnek titanyumla nikelden elde edilen alaşım kullanılmış, bu da kayışı diğer kauçuk
kayışlardan daha sağlam hale getirmiş.

TAG HEUER
AUTAVIA ISOGRAPH

TAG Heuer, kökeni 1960'lardaki orijinal Autavia'ya dayanan Autavia modelini ayrı bir koleksiyon olarak devam ettirmeye karar vermişti. 42 mm paslanmaz çelik modeller, retro yuvarlak kasalarıyla ve eğimli boynuzlarıyla 1960'lardan izler taşıyor. 60 dakika ölçekli seramik, tek yönlü dönen bezeli ve paslanmaz çelik kasası saate sportif bir görünüm kazandırmış. İri kurma kolu pilot saatlerinden ilham alan Autavia Isporaph, okunaklılığını ise SuperLuminova özelliğine borçlu.

PATEK PHILIPPE
ALARM TRAVEL TIME 5520P

Komplike saatleriyle yüksek saatçiliğin zirvesinde yer alan Patek Philippe, yeni bir otomatik komplike saatle yerini sağlamlaştırdı. Çoğumuz telefonda alarm kuruyoruz, marka ise Alarm Travel Time 5520P ile alarm kurmanın eğlenceli, telefona göre maliyetli ancak tamamen mekanik bir alternatifini sunuyor. Saatte 24 saat alarm ve dakika tekrarlayıcı özelliklerini barındıran yeni bir mekanizma mevcut. 4 yeni patenti bulunan saati 30 metreye dek su altında da kullanabilirsiniz.

BREITLING
PREMIER B01 CHRONOGRAPH 42 NORTON EDITION

Breitling en iyi bildiği şeyi yapmaya, kronograflı saat üretmeye devam ediyor. Markanın İngiliz motosiklet üreticisi Norton'la yaptığı işbirliğinden modern, trendleri yakalayan ama vintage etkilere sahip bir saat ve mekanik mekanizma doğmuş. Kronografların tasarımı ile rakamlar ve ibrelerin hafif altın görünümü, saate vintage bir etki kazandırmış. İşbirliğini gösteren Norton logosu, kasanın sol yanına elle işlenmiş. Saatin şeffaf arka kısmında da Norton yazısı ve logosu bulunuyor. Modelin mekanizması ise COSC sertifikalı Breitling Manufacture Caliber 01.

BİZE ULAŞIN