Yükselen şirin

Fazla gürültü patırtı çıkarmadan çok iyi işler yapmaya devam eden Hyundai, Türkiye şartlarına uygun araçlarıyla pastadaki payını büyütmeye devam ediyor. Sırada, yeni i20 Active modeli var.

Giriş Tarihi: 23.01.2017 14:39 Güncelleme Tarihi: 23.01.2017 14:40

Hazırlayan: Onur AKÇAY

İlk olarak i20 modelini yenileyen Hyundai, üç kapılı coupé versiyonundan sonra geçtiğimiz yıl Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Avrupa prömiyeri yapılan i20 Active ile bizlerin karşına çıktı. Sonda söyleyeceğimi başta belirtmem gerekiyor, çünkü bu nokta çok önemli; güncel i20 gibi Active versiyonu da Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nda üretilerek hem iç pazarda satılıyor hem de 40'tan fazla ülkeye ihraç ediliyor. Aslında bu bile markanın ülkemize ve otomotiv sektörüne güveninin göstergesi. Üstelik Türkiye'de üretilen bu model serisi topraklarımızda da, gönderildikleri ülkelerde de oldukça hatırı sayılır satış adetlerine ulaşıyor. Aslında bu noktada 'kim yerli, kim yerli değil' tartışmasını açmak gerek. Bir modelin ne kadarını biz üretirsek yerli sayacağız? Yaratmak istediğimiz yerli bir otomobil mi, yoksa yerli bir otomobil markası mı? Aslında cevaplanması, tartışılması gereken soru çok. Ama Hyundai i20'ye haksızlık etmemek için burada konuya virgül koymayı tercih ediyorum.

i20 Active, görünümüyle ailenin diğer bireylerinden çok çabuk ayrılıyor. Tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobilde altıgen ızgara, beş kapılı versiyondan farklı olarak tıpkı Coupe gibi ters bir şekilde konumlandırılarak sunuluyor. LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, gri renkli yakıt deposu kapağı, çamurlukları kaplayan dodikler, SUV'ları anımsatan tavan rayları, özel tasarım 17 inç jantları ve tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar; yeni i20 Active'in başlıca yenilikleri olarak sıralanabilir.

İlginç bir iç mekâna sahip olan i20 Active boyutlarına göre gayet makul bir bagaj hacmi sunuyor; 301 litre. B segmentinde bir araç olmasına rağmen kahve, bej, gri ve siyah olarak dört iç mekân ve dokuz farklı dış renk seçeneği sunması da aracın avantajları arasında. Sadece 'Elite' donanım paketiyle sunulan i20 Active'de; 7 inç dokunmatik ekran, Bluetooth, navigasyon ve USB/AUX girişleri bulunuyor. Otomobilin bir diğer önemli özelliği ise şüphesiz yeni 1.0 litrelik benzinli Turbo GDI motoru. 120 beygir gücündeki motor, otomobile yeterli performansı sunarken aynı zamanda düşük yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. 100 km'deki ortalama tüketimi 5,1 litre olan 1.0 litre T-GDI motor sadece 6 ileri şanzıman sunuluyor. Otomatik vites seçeneğiyse 1.4 litrelik versiyonda mevcut.

BİZE ULAŞIN