''Oyuncu olmak çocukluk hayalimdi''

Jessica May, Oyuncu, 23

Giriş Tarihi: 27.11.2017 14:38

Hazırlayan: Kaan SANCAR

Fotoğraf: Canan YETİŞTİ SATKIN

1. Bize kendini kısaca tanıtabilir misin?

Brezilya'nın Paranacity şehrinde, 1993 yılında dünyaya geldim. Kendimden küçük bir erkek kardeşim var ve ailem Brezilya'da yaşıyor.

2. Brezilya'dan ayrılıp Türkiye'de yeni bir hayata başlamak senin için zor oldu mu?

Çok kolay olmadı diyelim ama zorlukların gizli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Önemli olan da bu fırsatları başarıya dönüştürebilmek. Sonrası geliyor zaten, her şeye alışıyorsunuz.

3. Model olmaya ne zaman ve nasıl karar verdin?

Çocukluğumda aldığım bir karardı bu, çocukluk hayalimdi daha doğrusu. 16 yaşıma geldiğimde de São Paulo'ya hem okumaya hem de çalışmaya gitmiştim. Ailemle birlikte verdiğimiz en cesur kararlardan biriydi.

4. TV kariyerine başrol oyuncusu olarak başlamak kendini nasıl hissettirdi?

Haber geldiğinde çok sevindim çünkü bir süredir modelliğin yanında oyunculuk da yapmak istiyordum. Yer aldığım yapım oldukça büyük bir proje. Kısa sürede ulaştığı kitle, gerçekten çok fazla. Bunu sokakta bile fark ediyorsunuz. İş büyüdükçe sorumluluk da artıyor. Başrol oyunculuğu da gerçekten büyük bir sorumluluk istiyor. İlk günümdeki heyecan ve sorumlulukla çalışmaya devam ediyorum.

5. Gelecekte oyunculuğun modelliğin önüne geçeceğini düşünüyor musun?

Bence çoktan geçti ama ikisini harmanlayarak daha güzel işler yapmak istiyorum. Oyunculuğu bırakmayacağım. Hem Brezilya'da hem de Türkiye'de oyunculuk eğitimleri almaya devam edeceğim.

6. Brezilya'da bir çiftlikte geçen bir çocukluk sana neler kattı?

Hayvanlarla arkadaşlık yaparak büyüdüğüm için onlara karşı çok hassasım. Sabahları kuş ve papağan sesleri doğanın büyülü müziği gibi geliyordu bana ve mutlu oluyordum.

7. 'Onsuz yaşayamam' dediğin üç şey nedir?

Ailem, sevgi ve saygı.

8. Seyahat etmeyi en çok sevdiğin kent neresi ve neden?

Gezdiğim her şehirden keyif alıyorum çünkü farklı yerler görüp yeni kültürler öğrenmeyi seviyorum. Rio de Janeiro gezerken gerçekten keyif aldığım, sürekli gitsem bile sıkılmayacağım şehirlerin başında geliyor. Buna Torino ve Prag şehrini de ekleyebiliriz.

9. Seni en çok etkileyen kitap hangisi?

Konstantin Stanislavski'nin Bir Karakter Yaratmak'ı başucu kitabım oldu. Oyunculuk tekniklerini anlatan ve gerçekten cevabını aradığım sorulara teknik cevaplar veren oldukça başarılı bir kitap.

10. Kendini 10 yıl sonra nerede görüyorsun?

Hayalim her zaman işimi en iyi şekilde yapan, özellikle sokak hayvanlarına karşı duyarlılığını kaybetmeyen bir birey olarak hayata devam edebilmek. 10 yıl sonra kendimi sorumluluk bilincimin ve çalışma isteğimin beni götürdüğü yerde görüyorum.

BİZE ULAŞIN