ESQ101 - Centilmenliğe giriş dersi

Giriş Tarihi: 08.06.2017 14:49

1. Gerçek bir centilmen her zaman karşısındaki canlıya saygı duyar. Karşımızda kadın, erkek, kedi ya da papatya olmasının bir önemi yok.

2. Yakışıklılık göreceli bir kavram fakat entelektüel olmak evrensel düzeyde kabul görmüş bir gerçek. Gündemi takip etmek ve bilgi edinmek şart.

3. İnsanlarla iyi ilişkiler kurmak her zaman çekicidir… Nabza göre şerbet mi dersiniz, her ortamda doğru adımları atmak mı bilemeyiz ama sevilen biri olmak hanemize 10 puan yazdırır.

4. İyi bir konuşmacı olma gerekliliğinden bahsetmiyoruz bile, o yüzden iyi bir dinleyici olma yolunda biraz pratik yapabilirsiniz. Karşınızdakine değer verin ve onu dinleyin.

5. "Kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanır." klişesine güvenip kötü şakalarla kendinizi rezil etmeyin. İhtiyacımız olan şey, iyi mizah!

6. Mutfakla aranızı iyi tutun çünkü kadınlar yemek yapan erkekleri daha seksi buluyormuş. Evet, iki yumurtayı kırabildiğinizi biliyoruz ama Risotto Alla Pescatore yapmak daha iyi bir fikir gibi geliyor.

7. Tütün ürünleri kullanıyorsanız bulunduğunuz ortamda izin almayı deneyebilirsiniz. Bu hem sizin çok düşünceli olduğunuzu kanıtlar hem de olası rahatsızlıkları önlemiş olursunuz. Tabii, kullanmasanız daha iyi…

8. Akıllı telefonların esiri olmayın. Buluşma sırasında telefon kullanımınızı sınırlayın ve ilgiyi karşınızdaki kişiye yöneltin. Emin olun, işe yarayacak…

9. Sınırınızı bilin! Centilmenliğin kitabını yazacakken sarhoş olup geceyi mahvetmeyin. Hatırlamadığınız her an aleyhinize delil olarak kullanılacaktır.

10. Şık olun. Böyle söyledik diye de bütün mal varlığınızı kötü kıyafetlere dökmeyin tabii… Vücudunuzu tanıyın (Spor yapın demiş miydik?) ve doğru parçalar seçin.

Bonus: En önemli maddeyi sona sakladık… Bu maddeler her zaman işe yaramaz ama aklınızın köşesinde de bulunsun. Önce kendiniz olun. Zaten sizi siz olduğunuz için seven insanlarla berabersiniz, kıymetini bilin.

BİZE ULAŞIN