Sadeliğin minimallikle uyumu

Mimariden gastronimiye, modadan edebiyata, hayatı yaşanır kılan her konuyu sayfalarına taşıyan sıcacık bir deri Kinfolk. Sonunda bu sıcaklığı, kişisel favori tasarımcım Norm Architects'in elinden çıkan yeni ofislerine de taşıdılar.

Giriş Tarihi: 06.03.2017 15:54

Yazı: Emre ÖZÜCOŞKUN

Mimariden gastronomiye, modadan edebiyata, hayatı yaşanır kılan her konuyu sayfalarına taşıyan sıcacık bir dergi Kinfolk. Sonunda bu sıcaklığı, kişisel favori tasarımcım Norm Architects'in elinden çıkan yeni ofislerine de taşıdılar.

Tasarımcı Norm Architects, şehir Kopenhag, mekân Kinfolk, müşteri de derginin Genel Yayın Yönetmeni Nathan Williams olunca en azından benim standartlarımda kusursuz bir eser çıkmış ortaya. Projenin detaylarına geçecek olursak, mekân üç bölümden oluşuyor: Birinci bölüm; hemen girişte yer alan sanat galerisi. İkinci bölüm; en arkada yer alan sokağın keşmekeşinden uzak ve sakin bir çalışma ortamı sağlayan ofis bölümü. Üçüncü bölüm de; bu iki bölümü birbirine bağlayan, ahşap yuvarlak bir masa ile etrafındaki sandalyeler, turuncu sofa ve cam sehpadan oluşan dinlenme ve sosyalleşme bölümü.

Mekânın tasarım tarzını anlatmak için İskandinav- Japon karışımı olduğunu söylemek yeterli olacaktır. Bir anahtar kelime seçmem gerekirse de buna 'uyum' derim. Çünkü plan, kullanılan renkler, malzemeler, hazır mobilyalar ve tasarlanan mobilyalar birbirleriyle harika bir uyum içinde. Kum rengi duvarlar ile birkaç ton açık, yerlere kadar uzanan kumaş perdeler, masif ceviz ağacı zemin ile doğal cilalı masif meşe masalar adeta dans ediyor. Hazır mobilyalar Menu, Muuto ve Vitra'nın en nadide parçaları. Her bir parça tasarım klasiği olmasa Kinfolk için tasarlanmış diye düşünebilirdim. O derece özenle ve mekânın ruhuna uygun seçilmiş parçalar. Bu sadelikte ve minimallikte tasarlanan mekânlar sanılanın aksine çok daha fazla özen ister. Basit tasarıma ruh ve sıcaklık katmak kolay değildir. Norm Architects ekibi, Kinfolk'un dergi ve kitaplarında verdiği minimallik ve sıcaklık dengesini çok başarılı bir şekilde kurmuş.

www.kinfolk.com

BİZE ULAŞIN