Yılın düellosu: Bruno Mars ve The Weekend

Giriş Tarihi: 24.01.2017 10:39 Güncelleme Tarihi: 24.01.2017 10:49

Hazırlayan: Emrah SAKA

Müzik dünyasının eski şarkıları bir iki loop ve ritmle yeniden dinleyiciye yutturmaya çalıştığı bu dönemde 'yetenek' derken endişe etmediğimiz iki adam… Farklı yerlerde, birbirinden habersizce iyi müzik üreten Bruno Mars ve The Weeknd, istemeden de olsa karşı karşıya geldi. Tamam, baştan söyleyelim: İçinde Kanye West ve Kim Kardashian'ın da olduğu gıybetli işler yapmıyorlar. Aslında birbirlerinin yollarına da pek çıkmıyorlar, ama sanki onları kapıştırmak isteyen birileri var. Her şey MTV Avrupa Müzik Ödülleri ile başladı. Bu ödül töreninde hem Bruno Mars hem de The Weeknd sahne aldı, yeni albümünün çıkış şarkılarını söyledi. İkinci durak ise Amerikan Müzik Ödülleri'ydi. Yine 'Starboy', yine '24K Magic'!

Bruno Mars '24K Magic' ile partiye davet ederken The Weeknd 'Starboy' ile "Hadi gel, seninle daha karanlık yerlere gidelim," der gibiydi. Ardından Victoria's Secret defi lesi geldi. Gözler her ne kadar Victoria's Secret meleklerine odaklansa da onları dans ettiren yine Bruno Mars ve The Weeknd oldu. Hatta The Weeknd kanatlı güzellerden Bella Hadid'le uzun süren birlikteliklerini yeni sonlandırmışken defile onları karşı karşıya getirdi. İkisinin sahnede karşılaşma anları, sosyal medyanın en çok konuştuğu olaylardan biri haline geldi.

2017'de de Bruno Mars ve The Weeknd birbirinin yoluna çıkacak gibi görünüyor. Amerikan Billboard dergisinde daha şimdiden isimleri bir arada anılıyor. Bruno Mars, '24K Magic'le 17 Aralık itibariyle 'Hot 100' listesinde bir numaraya ulaşırken Billboard 'Top 200' albümler ve 'Top R&B Hip-Hop' şarkılar listelerinde The Weeknd zirvede.

Kuşku götürmez şekilde ikisi de 80'li ve 90'lı yılları arıyor. Her iki albümdeki tınılar da bunu gösteriyor. İki isim de vatkalı ceketler ve havlu çoraplarla dans edilen yılların şarkılarına öykünüyor. Bruno Mars'ın yeni albümünde Stevie Wonder ve Prince'ı duyar gibi olurken The Weeknd'in özellikle 'I Feel It Coming' ve 'A Lonely Night' şarkılarının kaydı sırasında Michael Jackson'ın stüdyoya girdiğine yemin edecek insanlar var. Her ikisinin de 80'lerin ve 90'ların soul ve pop arenasını yeniden ziyaret etmeleri, engin müzik bilgilerini onları yeni tanıyanlara anlatmalarının en kibar yolu belki de. The Weeknd'in 'Starboy' adlı şarkısı Jamaika dilinde, benzerlerinden daha havalı ve önemli anlamına geliyor. Bunu bir yerlerden duyduğunu tahmin ettiğimiz The Weeknd'in David Bowie anısına bir çalışma yapmak istediği de fısıltılar arasında. Bruno Mars ise yeni albümde stüdyoya bir fi lm yapmak üzere girdiğini söylüyor. Mars, bu albümün organik bir çalışma olduğunu ve dinleyenlerin yaşları ne olursa olsun bu albüme kendilerini yakın bulacaklarını belirtiyor. The Weeknd ise albümü çıktığı gün Instagram'da paylaştığı mesajda eski haline "Hoşça kal," diyor. Güzel bir cümleyle noktalayalım. Öyle görünüyor ki arşivinize koyabileceğiniz iki albüm var.

BİZE ULAŞIN