5 Adımda tatil valizi nasıl hazırlanır?

Birkaç kilit parça ve stratejik bir yerleştirmeyle hazırlayacağınız valizinizle birlikte yılın en güzel mevsimlerinden yazın heyecanına kendinizi bırakabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 21.06.2023 16:33 Güncelleme Tarihi: 21.06.2023 16:45

Tatil sezonunda özellikle gittiğimiz bölgeye göre bazen konforumuzun bazense şıklığımızın ön planda olabileceği pek çok parçayı valizimize eklerken çoğu zaman bu hazırlık süreci gerçek bir uğraşa dönüşebiliyor. Eğer sizde tatile gitmeden önce valizinize ne eklemeniz gerektiğinden emin olamıyor veya hem pratik hem de şık bir tatil valizi hazırlamak istiyorsanız 7 adımlı önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

Hazırlayan: Badel Kenet

Kombinlerinizi önceden planlayın

Çıkacağınız tatilin süresini göz önünde bulundurarak yeterli sayıdaki parçayı valizinize eklerken bu parçaları önceden kombinlemiş olmanız işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Günlerinizi daha çok sahil şeridinde geçireceğiniz bir tatile çıkacaksanız yanınıza alacağınız parçalarda mavinin yanı sıra yeşilin soğuk tonlarına da yer verebilirsiniz. Eğer gittiğiniz bölgeyi keşfetmek üzere turistik bir gezi planladıysanız tavsiyemiz sezonun öne çıkan polo yaka tişörtlerine valizinizde yer vermeniz.

Püf nokta: Tatil valizinizde belli bir renk paletine sadık kalmak ve özellikle birbiriyle kombinlenebilir parçalara yer vermek fazladan kıyafet taşımanızın önüne geçebilir.

Seyahat edeceğiniz bölgenin hava durumunu bilin

Her ne kadar yaz mevsimi hava durumu bakımından sürprizlere pek fazla yer vermiyor olsa da özellikle daha önce bulunmadığınız bir bölgeye tatile gidiyorsanız hava şartlarını önceden kontrol ederek valiz hazırlamak kıyafet ve ayakkabı tercihinizde belirleyici kriter olabilir.

Püf nokta: Her ihtimale karşı gideceğiniz bölgenin iklim koşullarını göz önünde bulundurarak yanınıza bir çift çorap, ince bir yağmurluk veya rahat bir keten pantolon alabilirsiniz.

Eşyalarınızı stratejik olarak yerleştirin

Özellikle ayakkabı ve şapkalarınız bavulunuza yerleştirirken kısıtlı alanı iyi değerlendirmek için valiz düzenlemenizi stratejik olarak planlamanız kurtarıcı olabilir. Bunun için en çok yer kaplayacak olan ayakkabınızı yolculuk sırasında giymeyi tercih edebilir, hassas eşyalarınızı valizinizin içindeki kıyafetlerinize sarabilir veya rulo haline getirdiğiniz kemerinizi gömlek yakalarınızın içine yerleştirebilirsiniz.

Püf nokta: Stratejik bir yerleştirme, valizinizdeki bütün alanı değerlendirmenizi sağlayabilir.

Valizinizde boş bir alan görünüyorsa alandan maksimum verim elde edeceğiniz doğru yerleştirmeyi yapamamış olabilirsiniz.

Değerli eşyalarınızı valize koymayın

Özellikle ziynet eşyalarınızı, paranızı ve hatta şarj aleti gibi teknolojik cihazlarınızı valizinize koymak yerine yolculuğunuz boyunca yanınızda olacak çantanızda taşımanız hem pratik hem de daha güvenli bir seyahat yöntemi olabilir.

Valiz hazırlama taktiklerinden yararlanın

Seçtiğiniz ideal boy valizin çok gözlü bölümlerden oluşması aksesuarlarınızı, kozmetik eşyalarınızı, iç çamaşırlarınızı ve kişisel bakım ürünlerinizi yerleştirebileceğiniz düzenli ve kullanışlı olan ufak saklama alanları vadedebilir. Tatilinizde yanınızda götüreceğiniz kişisel bakım ürünlerinde de tercihinizi seyahat boydan yana kullanmak veya seyahat boyunu bulamadığınız ürünleri bu boydaki saklama kaplarına ve şişelerine aktarmak da oldukça pratik olabilir. Kıyafetlerinizi taşırken ise kırışmasından endişe etmediğiniz kıyafetlerinizi rulo katlama yöntemiyle yerleştirebilirsiniz. Eğer bu yöntem sizin için uygun değilse kıyafetlerinizi vakum torbalara ve kilitli poşetlere de yerleştirebilirsiniz. Böylece kombinlerinizi günlerine ayırarak valizinizde hem bir düzen sağlayabilir hem de size pratiklik kazandıracaktır.

BİZE ULAŞIN