Şükrü Özyıldız - Ocak 2016

Esquire Türkiye ocak 2016 sayısı ile yine dopdolu..

Giriş Tarihi: 30.12.2015 14:26 Güncelleme Tarihi: 30.12.2015 14:49

BİRAZ DERİN, FAZLASIYLA MÜCADELECİ, OLDUKÇA DA YETENEKLİ (İZMİR'DEN İSTANBUL'A ATILAN EMİN ADIMLARIN SAHİBİ)

BU ARALAR, DEYİM YERİNDEYSE 'HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKAN' BİR ADAM VAR… ALLAH VERGİSİ YAKIŞIKLILIĞININ YANI SIRA YER ALDIĞI PROJELERLE DE GÜNDEN GÜNE ADINDAN SÖZ ETTİREN ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ'DAN BAHSEDİYORUM. OYUNCULUK UĞRUNA BUNDAN DÖRT YIL ÖNCE BÜTÜN GEMİLERİ YAKIP İSTANBUL'A GELEN ÖZYILDIZ, TAM İKİ YENİ PROJE İLE KARŞIMIZA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR.

RÖPORTAJ: SEDA KARAN

FOTOĞRAF: CEM TALU

MODA EDİTÖRÜ: DUYGU ALTIPARMAK



Onun hayat hikâyesi bundan tam 27 yıl önce İzmir sokaklarında başlamış. Kendi şirketi olan orta halli bir baba ve ev kadını bir annenin ilk çocuğu olarak doğan Şükrü Özyıldız, kendisinden iki yıl sonra doğan kız kardeşinin dünyaya gelmesiyle birlikte 'ağabeylik' mertebesine henüz iki yaşındayken ulaşmış. Anlattığı kadarıyla biraz hırçın biraz özgür bir çocukluk geçirmiş. "Olması gerektiği kadar yaramazdım. Normaldi… Yara bere içinde eve dönmeler, sürekli top oynadığım için sağı solu kırmalar; bu yüzden de eve şikâyete gelen mahalleliler…" diyerek gerçekten ne kadar 'normal' bir çocukluk geçirdiğini anlatıyor. Daha ilkokul sıralarında otururken müziğe kafayı takmış bir bünye; özellikle de davul. Hatta o yıllarda konservatuarda vurmalı çalgılar bölümünde okumak için heveslendiğini anlatıyor. Ancak babadan gelecek veto hiç gecikmemiş. Hayaller bir müddet rafa kalkmış. Lise dönemine geldiğinde bu kez hevesinin oku oyunculuk yönüne çevrilmiş. Maalesef ikinci veto da gecikmemiş. Kısacası hayat ona klasik bir şekilde ilkokul, ortaokul ve lise okutmuş. Dolayısıyla herkes gibi o da liseden sonra üniversite sınavına girmiş ve İ.T.Ü. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünü kazanmış. Sanata ve müziğe oldukça düşkün ve yetenekli ama burada aynı zamanda zeki olduğunu da anlıyorum… Neyse konumuza geri dönersek; o esnada Şükrü'nün aile yapısının sanatla ilgili meslekleri bir risk olarak gördüğünü konuşuyoruz. Bu arada İstanbul'daki üniversite macerası Şükrü için erken bitmiş. Başka bir bölümde eğitim almak üzere İzmir'e geri dönmek zorunda kalmış…


LEA SEYDOUX

BOND RÜZGARI DİNMİŞ OLABİLİR AMA ONU SİZE UNUTTURACAK DEĞİLİZ!




ALTIN ÇOCUK
J.J. ABRAMS

KOCA ADAM AMA BİZ ÜNLÜ YAPIMCININ ÇOCUKLUĞUNA İNMEK İSTEDİK




DOSYA
TERZİ İŞİ: ÖZEL DİKİMİN ADRESLERİ


ÖZEL DİKİM, HER DÖNEMİN KIYMETLİSİ. SİZE ÖZEL OLARAK DİKİLEN TAKIM ELBİSELER, BİRER USTALIK BELGESİ. ŞİMDİ SİZİ UZUN BİR YOLCULUĞA ÇIKARIYOR VE USTA TERZİLERİN ÖYKÜLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ.



YAZI ÖZGE DİNÇ – TÜRKAN DOĞAN

FOTOĞRAF: ARDA GÜLDOĞAN

MODA

11 ÖZEL VE ŞIK MİSAFİR


1 MASA ETRAFINDA TOPLANDI

BİZE ULAŞIN