Bob Dylan hala kayıp

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Bob Dylan'a verilmesi ve ünlü şarkıcının ödülün ardından sessizliğe bürünmesi çok konuşuldu, tartışıldı. Bob Dylan, Edebiyat Ödülü sahiplerini belirleyen İsveç Akademisi içinde de çatlağa neden oldu.

Giriş Tarihi: 24.10.2016 11:48 Güncelleme Tarihi: 24.10.2016 11:54

Dylan, ne Nobel Akademisi'nin telefonlarına yanıt veriyor ne de basına bir açıklama yapıyor.

Dylan'ın Nobel Akademisi'nin çağrılarına da hiçbir şekilde yanıt vermemesi, Nobel Ödülü'nü veren jüri arasında yer alan İsveçli Per Wästberg'i öfkelendirdi.

Wästberg, "Gelecek zaman zarfı içinde diyelim ki gelecek ay boyunca hiçbir açıklama yapmazsa o zaman ben bunu saygısız ve küstahça bulurum." dedi. Akademi ise Per Wästberg'in bu sözleri üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Nobel Ödülü'ne almış bir yazar, ödüllerin dağıtılacağı törenlerde nasıl tavır sergileyeceğini kendisi belirler. İsveç Akademisi'nin hiçbir ödül sahibinin kararı konusunda görüş açıklaması söz konusu olamaz. Akademi üyelerinden Per Wästberg da düş kırıklığını dile getirerek, bu Akademinin resmi değil Per Wästberg'in kendi görüşü olarak değerlendirilmelidir." denildi. Bob Dylan'ın 10 Aralık'ta Stockholm'de düzenlenecek ödül törenine katılıp katılmayacağı da belli değil. Akademi ödüle gerekçe olarak "Amerikan şarkı geleneği içersinde yeni şiirsel ifadeler yaratmış olmasını" gösterdi.

BİZE ULAŞIN