Soğuklar kendini göstermeye başlarken sağlığınıza daha bir önem vermeniz gerekiyor. Günlük hayatın işlerini tamamlayabilmek için artık daha fazla enerji gerekiyor. Bunun yolu ise besinlerden yeterli enerjiyi almaktan geçiyor. Her besinin kendi mevsiminde yani taze bir şekilde tüketilmesi önemli. Bu sayede faydaları daha da artıyor. Hem vücudunuzu kışa hazırlamak hem de hastalıklara karşı güçlü olmanız için faydalı kış besinlerini derledik. Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan brokoliyi öğünlerinize eklemenizde fayda var. Et yemeği yeseniz de salatanızın içerisine haşlayarak katacağınız brokoli sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir. Balık omega 3 yağ asitleri yönünden zengin olduğu için insan sağlığına faydaları büyüktür. Balık çeşitleri arasından en faydalısı ise somondur. Yüksek protein içermesiyle de düzenli tüketilmelidir. Doğal antibiyotik olan sarımsağı koktuğu için birçoğunuz sadece tatil günlerinde tüketiyor olabilir. Aslında yemeklerinize eklemeniz kokmamasını ve midenize de dokunmamasını sağlayacaktır. Turunçgiller kışa geçişte en önemli dostunuzdur. C vitamini takviyesi şarttır ve çok yüksek olan greyfurt düzenli olarak tüketilmelidir. Suyunu sıkarak içtiğinizde hastalıklara savaş açarsınız. Kışın hastalıklardan korunmanın yolu bağışıklığı desteklemekten geçiyor. Vitamin ve mineraller yönünden zengin olan balkabağı sadece tatlı olarak değil, çorba ve salata olarak da tüketilebilir. Diğer bir bağışıklığı destekleyen besin ise tatlı patatestir. Bu kış besinini de düzenli olarak tükettiğinizde hastalıklara karşı vücudunuzda kalkan görevi üstlenecektir. Her mevsim görülse de muz meyvesinin kışın mutlaka tüketilmesi gerekir. Hem A vitamini hem de protein yönünden zengin olan muz sağlığa ve kasların yapılanmasına da iyi gelir. Kış denilince yeşil yapraklı sebzelerin önemine daha bir dikkat çekiliyor. Bunlardan en önemlisi ise ıspanaktır. İçerdiği demirin yanı sıra vitamin ve minerallerle kansızlık, kalp ve damar sağlığına iyi gelir.