Sanat ve yemekle iç içe: Müzedechanga

Sakıp Sabancı müzesi içinde hizmet veren Müzedechanga , geçtiğimiz aylarda mutfağı ve dekorasyonu yeniledi. Fırsatını yakalamışken biz de mekanı gezip şef Pınar Taşdemir'le de yenilediği menüsüyle bir araya geldik.

Giriş Tarihi: 08.12.2015 15:57 Güncelleme Tarihi: 08.12.2015 15:59

Autoban imzalı; ahşap ağırlıklı sakin dekorasyonu, ferah ve aydınlık ortamıyla ve özellikle de önündeki hiçbir zaman kesilmeyecek Boğaz manzarasıyla Müzedechanga, açıldığı 2005 yılından bu yana, İstanbul'un en özel adreslerinden biri olmuştur. Kafe-restoran mottosuyla hizmet veren mekanın müdavimini ise tahmin edebileceğiniz üzere ağırlıklı olarak müzenin ziyaretçileri oluşturuyor. Özel meraklısı da var elbette... Ancak onlar akşam yemeğini Müzedechanga'da yemeyi tercih edenleri kapsıyor. Müzedechanga'nın mutfağı genç bir kadın şefe emanet. Yemek işlerine, sonradan kendi isteği ile bulaşmış. Üniversitede işletme eğitimi aldıktan sonra kurumsal bir şirkette çalışırken bir gün, masabaşı işlerin kendisine göre olmadığını anlamış. Çocuk yaşlarından beri de yemek yapmaya meraklı olduğu için bir yemek kursuna gitmeye karar vermiş. Kursu bitirdikten küçük mekânlarda iş aramış. Asmalımescit'te bir restoranda staj yaptıktan sonra Changa ile yolları kesişmiş. Tam iki yıl çalışmış mekânın sahipleri Tarık Bayazıt ve Savaş Ertunç ile…

O iki yılın sonunda kendi kanatlarıyla uçmaya karar vermiş ve üç arkadaşıyla ortak olarak bir mekân açmış. Ama tabii çoklu ortaklı bir işe girişmek zor; mekân kapanmış. Tesadüf bu ya, MüzedeChanga da yenilenme sürecine girdiği için eski patronları; Taşdemir'e mutfağın başına geçmesini teklif etmiş. Müzedechanga'da nelerin değiştiğini sorduğumda mutfağın kapasite ve ekipman olarak beş katına çıktığını hatta teknolojik bir mutfak olduğunu söylüyor Taşdemir. Bir de mutfak felsefelerinin 'demokratik mutfak' olduğunu öğreniyorum. Bu da; bir tabak içinde birçok bölgenin ürünlerinin kullanılmasıymış. Ege'nin kereviziyle Karadeniz'in karalahanasının birkaç yerel lezzetle buluşması gibi… Eskiden 80 kişi kapasiteli mekanın terası da artık kapanıyor. Dolayısıyla 120 kişiyi ağırlayabiliyor. Haftanın altı günü, sabah saat 10.30 ile akşam saat 23.30'a kadar gidebileceğiniz Müzedechanga, müzenin kapalı olduğu Pazartesi günleri hizmet vermiyor.

Yazı: Seda Karan

BİZE ULAŞIN