Sadece 50 adet: Bentley Mulsanne First Edition

Lüks otomobil denildiğinde akla ilk gelen markalardan olan Bentley’in çıtayı nereye kadar yükselteceğini bilmiyoruz. Ama emin olduğumuz bir şey var; bu gol kolay çıkmaz!

Giriş Tarihi: 29.06.2016 18:00 Güncelleme Tarihi: 29.06.2016 18:03

Şimdi bir otomobil düşünün; merkezi Londra'da bulunan dünyaca ünlü marka Asprey tarafından aracın içindekilerin konforu için çok şık bir bakım seti hazırlanmış. Makyaj aynası, saç fırçası ve tarağından oluşan bu setin tamamı Mulliner tarafından tasarlanan harika bir piknik masasının içine yerleştirilmiş. Şimdi diyeceksiniz ki; "Piknik masasının otomobilde ne işi var?" 3+1 dubleks kıvamında olan arka tarafta ön koltuğun arkasına yerleştirilmiş, katlanabilen çok kullanışlı bir piknik masası bulunuyor. Ahşap olan bu bölüme eğer kıyabilirseniz, içiniz acımazsa, vicdanınız sızlamazsa yiyecekiçecekleriniz koyabilirsiniz. Ama sanırım Bentley tasarımcıları da bu duruma dayanamamış, masaya güzellik setini gizleyerek "Sadece makyaj yapın, kıymalı pideyi dökmeyin bu şahesere." demeye çalışmış. "Peki, nedir yani, bir bakım seti yüzünden mi bu araç çok özel?" diyerek kaşlarını çatan okuyucularımıza söylüyorum; daha yeni başlıyoruz!

En önemlisi şu; Bentley Mulsanne First Edition sadece 50 adet üretilecek. Her bir Mulsanne First Edition özel oyma bir Bentley 'Uçan B' kaput süsüne sahip ve bir şampanya soğutucuyla birlikte sipariş edilebiliyor. Crewe'da el işçiliğiyle üretilen, farklı bir tarza sahip Bentley'in yeni zirve model serisi Mulsanne, sportif sürüşlerin oyuncusu Mulsanne Speed, geliştirilmiş arka yolcu alanı ve uçak tarzı koltuklarıyla bilinen, filmin başrolünü üstlenen ultra lüks Mulsanne Extended Wheelbase modellerini kapsıyor. Neden mi başrol? Çünkü Mulsanne Extended Wheelbase First Edition'da bulunan dalga desenli Fulbeck ahşap kaplamanın malzemesi 350 yıllık bir İngiliz ceviz ağacından alınmış. Son derece nadir olan ve çok talep gören bu ahşap türü, müzayedeyle açıklanmayan rekor bir fi yattan satılmış. Bentley de az sayıda otomobilin ahşap kaplamalarına yetecek kadar ahşap satın almayı başarmış ve sadece Mulsanne Extended Wheelbase'de kullanmış. Diğer tüm Mulsanne First Edition modelleri ise güzel gözüken 'Antique Ash' kaplamasıyla sunuluyor.

'Business Class uçak seyahati yolculuğunu karayolunda sunan araç' olarak tanımlanan yeni Bentley Mulsanne Extended Wheelbase özel şoför kullanmayı tercih eden müşteriler için tasarlandı. Arka koltuklarda diz mesafesinin 25cm daha fazla olduğu otomobilin iç mekânında da yok, yok. Adeta içinden çıkmak istemeyeceğiniz kokpitte, uçaklardaki gibi geriye doğru yatan koltuklar, açılan ayak dayama yerleri, arka bölüme ait bir tavan penceresi ve koltuk başlarının yanındaki aynalar nefesimizi kesen ilk detaylar arasında. Fildişi renkli perdelere sahip arka koltuk yolcuları, yeni kullanılmaya başlayan Bentley Entertainment Tablet'ten de yararlanıyor. 10,2 inçlik bu iki cihaz (4G, WiFi ve Bluetooth özellikleriyle) ön koltukların arkasına entegre edilmiş. Android sistem ve Bentley'e özel arayüzle çalışan tabletler; Skype, Google Play ve Spotify gibi bir milyondan fazla Android uygulamaya erişebiliyor ve otomobilin dışında, ofi ste ve evde de kullanılabiliyor. Her bir tabletin 32 GB yerleşik depolama alanı (bir Micro-SDXC kartla 128 GB'a çıkarılabiliyor), USB girişleri ve ön tarafta kameraları bulunuyor. Sesler otomobilin hoparlörlerinden de alınabiliyor ve gidilecek yerler tabletlerden Mulsanne'ın navigasyon sistemine gönderilebiliyor.

Hazırlayan: Onur Akçay

BİZE ULAŞIN