Atom bombası: Mulsanne Grand Limousine by Mulliner

Bentley’den bombalara alışığız, ama bu seferki biraz farklı. Kafanızda nasıl bir limuzin anlayışı olursa olsun yeni modeli çok seveceksiniz. Çünkü bu limuzin, Mulliner biriminin elinde şekillenen bir Mulsanne.

Giriş Tarihi: 10.05.2016 15:58 Güncelleme Tarihi: 10.05.2016 16:00

Sık seyahat eden biri olarak dünyanın farklı ülkelerinde birçok limuzin modeli gördüm, kullandım, hatta bir-iki modeli de arka koltuklarına kurularak deneyimleme şansı buldum. En son geçen yıl Hummer model bir limuzinle Berlin sokaklarında dolaştığımı hatırlıyorum. Sıradan bir araç olmayan limuzinler, özellikle görünüşleriyle çok çabuk dikkat çeken modeller oluyor. New York'un ünlü 5'inci caddesinde de, Paris'in Şanzelize'sinde de limuzinler ilgi çeker, insanların ilgi odağı olur. Hatta paranın yapabileceği her şeyin yapıldığı, lüksün son noktasının görülebildiği, süper spor otomobillerin ortada cirit attığı sanal mutluluk dünyası Las Vegas'ta dahi limuzin görenlerin suratında bir tebessüm oluşur. Yıllardır otomotiv sektörünün içinde olmama rağmen bir limuzin modeli gördüğümde eğer fotoğraf çekmek isteyenlerden fırsat bulursam ben de aracı incelemeye çalışırım. Kısacası genç-yaşlı, zengin-fakir fark etmeksizin limuzin modelleri insanlar için her zaman ilgi çekici olmuştur.

Fakat bazı limuzin modelleri çok beğenilir, bazıları ise göze hiç hoş gelmez. Fotoğraf çekmek için ilginç olabilir; limuzin kullanacak kişiler için estetikten konfora, lüksten prestije kadar birçok kriter vardır. Bu nedenle aracın sadece boyunu uzatarak veya iki aracı birleştirerek en fazla 'çakma' limuzin elde edersiniz. Dört tane kamyonet kasasını birleştirdiğinizde o araç ne kadar 'tır' olursa, boy uzatarak limuzin de ancak o kadar olur. İster satın alsın isterse de özel bir organizasyon için kiralasın limuzin tercih eden kişiler için algı çok önemlidir. Aracın kendisine bir şeyler katmasını isteyen gerçek limuzin kullanıcıları için Bentley'den özel bir model geldi. 'Doğru limuzin nasıl yapılır?' sorusuna adeta bir cevap niteliğindeki aracı yakında incelemek için şimdiden heyecanlanıyorum. İlk gelen bilgilere göre Mulsanne Grand Limousine, Bentley'in yeni Mulsanne modelinden bir metre daha uzun ve 79mm daha yüksek. Müşteri siparişine göre hazırlanan ultra lüks yolcu kabininin içinde havacılık sektöründeki tasarımları çağrıştıran bir deneyim sunuluyor. Yolcular iç kısımda ve arka kabindeki pencere camlarını tek bir düğme dokunuşuyla net ya da opak yapabiliyor. Elektrokromik ya da 'akıllı cam' olarak adlandırılan sistem ilk defa bir Bentley modelinde kullanıyor. Bentley'in kalbi olarak tanımlayabileceğimiz Mulliner birimi, özel olarak yeni bir HVAC sistemi geliştirmiş.

İç mekânda katlanır ahşap masalar, içinde buzlu cam ve kristal fl üt kadehlerin bulunduğu bir soğutucu ve özel yapım bardakları olan bir içecek dolabı yer alıyor. Misafi rlerin sürücüyle haberleşmesi için bir dahili haberleşme sistemi ve arka taraftaki özellikleri kullanabilmeleri için özel bir kumanda düşünülmüş. Aracın teknik özellikleri ve ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil, ama muhtemelen çift turbo, 6.75 litre V8 505hp güç ve 752Nm torklu bir güç ünitesine sahip olacak. Başlangıç fi yatının da yaklaşık 500 bin dolar olması bekleniyor.

BİZE ULAŞIN