Çok güzel hareketler bunlar

İster crossover olarak tanımlayın isterseniz de coupe, fark etmez! Mercedes’in yeni bombası GLE, taşları yerinden oynatacağa benziyor!

Giriş Tarihi: 17.02.2015 09:56 Güncelleme Tarihi: 17.02.2015 10:03

Mercedes'in yeni sürprizi GLE Ailesi, en güçlü bireyine kavuştu. Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilenen GLE63 S Coupe, Mercedes ve AMG işbirliğinin en son ürünü. Tüm dünyada BMW X6'nın rakibi olarak yorumlanan araç, '4 kapılı coupe' tanımlamasını bambaşka bir yere taşımış gözüküyor. Crossover, sedan, coupe ve SUV özelliklerini bir araya toplayan Mercedes'in yeni prensinden beklentiler büyük.

Standart versiyonunun Eylül ayında ülkemizde de satışa sunulması beklenen GLE63 S Coupe'de; tek çizgili ızgara, ön panjurdaki AMG logosu, daha sert bir görünüm veren ön tampon, dört çıkışlı egzoz, arka difüzör, kırmızı renkli fren kaliperleri ve 22 inç jantlar ilk göze çarpan farklılıklar arasında. İç mekândaysa yüksek yan destekleri bulunan spor koltuklar, standart versiyondan farklı krom çerçeveli gösterge tablosu, karbon fiber kaplamalar, altı düzleştirilmiş Nappa deri direksiyon simidi, paslanmaz çelik pedal seti ve AMG logolu paspaslar kendisini gösteriyor.

En güçlü versiyonuyla tüm oklarını BMW X6'nın üzerine çeviren modelde çift turbo 5.5 litre bir güç ünitesi görev yapıyor. V8 motor 585hp güç üretiyor, 760Nm tork açığa çıkarıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araç 7 ileri otomatik şanzımanın da yardımıyla 4,2 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. 4.900mm uzunluğa, 2.003mm genişliğe ve 1.731mm yüksekliğe sahip aracın frenleri de revize edilmiş. Karbon-fiber motor kapağı ve performans egzoz sistemi aracın opsiyon listesinden satın alınabiliyor. Araçta; şiddetli yan rüzgârlarda sürücünün aracı yolda tutmasına yardımcı olmak amacıyla ESP-fren sisteminin otomatik müdahalesini sağlayan, bu sayede sürücünün duruma hatalı reaksiyon vermesi önleyen 'Yan Rüzgâr Desteği' standart olarak sunuluyor.

Markanın 'Airmatic' olarak adlandırdığı süspansiyon sistemine sahip aracın 'Slippery', 'Individual', 'Comfort', 'Sport' ve 'Sport Plus' olarak adlandırılan beş farklı sürüş modu bulunuyor. 100 kilometrede ortalama 11,9 litre yakıt harcayan Mercedes AMG GLE63 S Coupe'nin Türkiye'ye geliş tarihi ve satış fi yatı henüz belli değil. Fakat Eylül ayında ülkemizde görmeye başlayacağımız GLE Coupe'nin ardından siparişle satılacağını tahmin ediyoruz. Bakalım Mercedes GLE Coupe tüm dünyada ve ülkemizde kendi sınıfında ciddi başarılara imza atan, kısa süre önce yenilenen BMW X6'nın satışlarını nasıl etkileyecek? Sonucu kestirmek çok güç ama rekabetin artacağı ve bunun da bizlere yarayacağı kesin!

Hazırlayan: Onur Akçay

BİZE ULAŞIN