Seç seçebilirsen!

En konforlu ticari araçlardan biri olan Volkswagen Amarok, versiyon seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. İki çeker modelinin artık otomatik şanzımanla da satın alınabilmesi, tercih yaparken sürücüleri biraz zorlayacak gibi!

Giriş Tarihi: 16.02.2015 09:33 Güncelleme Tarihi: 16.02.2015 09:38

"Yahu ne güzel işte! Adamlar daha ne yapsın; 4x2 versiyonuna da otomatik vites seçeneği eklemişler. Niye zorlansın sürücüler?" dediğinizi duyar gibiyim. Ben de zaten sürücülerin aklını çelebilecek birkaç Amarok versiyonu olduğu için böyle düşünüyorum. Şöyle ki; VW Amarok fi yat listesine baktığımda; 140hp'lik 2.0 litre dizel 4x2 baz versiyonun fiyatı 77 bin 250 TL. 180hp'lik 2.0 litre BiTDI 4x2 versiyonuysa 83 bin 300 TL'den satışa sunuluyor. Evet, buraya kadar her şey normal ama buradan sonra tam anlamıyla çarşı karışıyor.

180hp'lik 4x2 BiTDI versiyonuna otomatik vites seçeneği eklendi ve fiyatı 89 bin 700 TL oldu. Yani iki çeker modelde düz vitesli versiyonla otomatik şanzımanlı versiyon arasında yaklaşık 6.500 TL var. Fakat esas kafa karıştıracak seçenek şu; 4x4 versiyonun düz vites versiyonu 90 bin 600 TL. Bu ne demek? 4x2 otomatik vites Amarok ile 4x4 düz vites Amarok arasında sadece 900 TL fark var. Bu nedenle VW Amarok versiyonları arasında tercih yapacak sürücülerin amaçlarına uygun seçim yapmaları çok önemli. Çünkü 4x2 ile 4x4 araç arasında çok ciddi bir performans farkı bulunuyor. Ama aynı zamanda otomatik ile manuel şanzıman arasında da kıyaslanamayacak kadar büyük bir konfor farkı var. Eğer şantiye, dağ, tepe dolaşacak bir işiniz varsa mutlaka düz vites de olsa 4x4 versiyonu tercih edin. Tutunma, tırmanma, eğimli inişler gibi sürücüyü zorlayacak birçok koşulda dört çeker sisteminin faydası göz ardı edilemeyecek kadar önemli. Fakat sadece kısa mesafelerde yük taşımak, şehir içinde ticari veya özel amaçlı kullanımlar için, hatta trafiğe yüksekten bakma eğilimi sebebiyle bir Amarok satın almayı düşünüyorsanız, yeni 4x2 otomatik versiyonu tercih etmenizi öneririm. 8 ileri otomatik şanzımanla hem daha rahat edersiniz hem de daha az yakıt harcarsınız. Artık bir otomobil kadar konforlu olan ticari araçlar, tıpkı Amarok'ta olduğu gibi şık görüntülerinin yanı sıra sundukları seçeneklerle de sürücülerin kafasını karıştırmaya devam ediyor.

Hazırlayan: Onur Akçay

BİZE ULAŞIN