Enola Holmes en çok izlenenler arasında

Netflix’in En Çok İzlenen Filmleri Arasına The Old Guard ve Enola Holmes da Girdi

Giriş Tarihi: 21.10.2020 14:48 Güncelleme Tarihi: 21.10.2020 15:54

Netflix'in en çok izlenen filmleri açıklandı. İlk 10 film arasında son aylarda yayınlanan The Old Guard, Enola Holmes ve Project Power da yer aldı.

Sinema salonlarının kapalı olduğu, yeni filmlerin gösterime girmediği karantina süreci, dijital platformların yükselişini daha da hızlandırdı. Netflix, Amazon Prime, Disney+ gibi dijital platformların abone sayısı bu süreçte hızla artarken, kullanıcıların bu platformlarda geçirdiği sürede de kayda değer ölçüde arttı. Pandemi sürecinin dijital platformlar üzerindeki bu etkisi, Netflix'in dün yayınladığı "en çok izlenen 10 orijinal film" listesinde de kendisini gösterdi. Zira 10 filmlik listenin beşini bu yıl izleyici ile buluşan Netflix filmleri oluşturuyor.

Netflix, temmuz ayında bugüne kadar en çok izlenen 10 filmini sıraladığı bir liste yayınlamış, listenin ilk sırasında Extraction yer almıştı. Dün Netflix tarafından yayınlanan yeni listede yine ilk dört sırada Extraction, Bird Box, Spenser Confidential ve 6 Underground yer aldı. Ancak bu kez onları son aylarda yayınlanan The Old Guard, Enola Holmes ve Project Power izledi. Öte yandan ilk ayında 52 milyon hanede izlenen American Murder: The Family Next Door, Netflix'in bugüne kadar en çok izlenen belgesel filmi oldu.

Daha uzun süredir platformda yer alan filmler doğal olarak daha çok izlendiği için en çok izlenen filmler listesi belirlenirken, tüm filmlerin yayınlandıktan sonraki ilk dört haftada ulaştıkları izleyici sayısı baz alındı. Listedeki filmlerin büyük bölümünün gişe canavarlarına alternatif olarak sunulan yapımlar olması, şirketin neden son dönemde bu filmlere önemli yatırımlar yaptığını açıkça göstermiş oldu. Hem temmuz ayında yayınlanan listeyi hem de güncel hâlini aşağıda bulabilirsiniz:

Netflix'in En Çok İzlenen Filmleri

Temmuz 2020 İtibarıyla İlk Ayında En Çok İzlenen 10 Netflix Filmi

1. "Extraction" – 99 milyon
2. "Bird Box" – 89 milyon
3. "Spenser Confidential" – 85 milyon
4. "6 Underground" – 83 milyon
5. "Murder Mystery" – 73 milyon
6. "The Irishman" – 64 milyon
7. "Triple Frontier" – 63 milyon
8. "The Wrong Missy" – 59 milyon
9. "The Platform" – 56 milyon
10. "The Perfect Date" – 48 milyon

Ekim 2020 İtibarıyla İlk Ayında En Çok İzlenen 10 Netflix Filmi

1. "Extraction" – 99 milyon
2. "Bird Box" – 89 milyon
3. "Spenser Confidential" – 85 milyon
4. "6 Underground" – 83 milyon
5. "The Old Guard" – 78 milyon
6. "Enola Holmes" – 76 milyon
7. "Project Power" – 75 milyon
8. "Murder Mystery" – 73 milyon
9. "The Kissing Booth 2" – 66 milyon
10. "The Irishman" – 64 milyon

Netflix; Lucifer, Ratched, The Umbrella Academy Gibi Dizilerinin İzlenme Rakamlarını da Paylaştı

Popüler dizilerinin izlenme rakamlarını da paylaşan Netflix, Lucifer'ın 21 Ağustos'ta ekrana gelen 5. sezonunun ilk ayında 38 milyon haneye ulaştığını açıkladı. Kısa süre önce Netflix'e geçen YouTube Premium dizisi Cobrai Kai'nin ise ilk ayında 50 milyon hanede izlendiği açıklandı.

İlk ayında 48 milyon hanede izlenen Ratched, Netflix'in 2020'de en çok izlenen yeni dizisi olurken, The Umbrella Academy'nin 2. sezonu 40 milyon haneye ulaştı.

Son dönemde çok konuşulan The Social Dilemma belgeseli ise 38 milyon hanede izlendi.

Kaynak: filmloverss

BİZE ULAŞIN