Yapımcılar No Time to Die’ın Yönetmeni ile devam etmek istiyor

James Bond serisinin vizyona girmeye hazırlanan "No Time to Die" filminin yapımcıları, filmin yönetmeni Cary Fukunaga ile tekrar çalışmak istiyor.

Giriş Tarihi: 13.10.2020 14:23 Güncelleme Tarihi: 13.10.2020 14:42

James Bond filmlerinin yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson, No Time to Die ile bugüne kadarki en iyi Bond filmlerinden birine imza attığını söyledikleri Cary Fukunaga ile tekrar çalışmak istediklerini açıkladılar.

2006 yapımı Casino Royale'den beri James Bond'a hayat veren Daniel Craig'in ikonik karaktere son kez hayat verdiği No Time to Die'ın ilk başta 3 Nisan'da vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak koronavirüs salgını filmin ertelenmesine neden oldu. İlk başta 13 Kasım'a ertelenen yeni Bond filmi, geçtiğimiz günlerde de 2 Nisan 2021'e ertelendi. Pandemi nedeniyle sinemaseverlerin filmi izlemesi için fazladan bir yıl beklemesi gerekti belki ama hem çekimler hem de post-prodüksiyon süreci aylar önce sona erdiği için yapımcılar ellerinde nasıl bir flm olduğunu çok iyi biliyor. Ve görünüşe bakılırsa ortaya çıkan işten bir hayli memnunlar.

Wall Street Journal'ın geçtiğimiz günlerde No Time to Die'ın yönetmeni Cary Fukunaga ve James Bond filmlerinin yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson ile yaptığı röportaj, Bond serisinin yapımcılarının No Time to Die'dan epey memnun olduğunu ve çok iyi bir iş ortaya koyduğunu düşündükleri Fukunaga ile tekrar çalışmak istediklerini ortaya çıkardı.

"Mükemmeliyetçi" olarak tanımladığı Fukunaga'dan övgüyle söz eden Barbara Broccoli, "Herkesin beklentilerini aştı. Muhtemelen bugüne kadarki en iyi Bond filmlerinden birini yaptı. Dev ölçekte bir film sundu ama aynı zamanda filmin muazzam, muazzam bir samimiyeti var. Aynı anda hem klasik bir Bond filmi hem de bir Cary Fukunaga filmi" ifadelerini kullandı. Michael G. Wilson ise Fukunaga'nın kesinlikle tekrar çalışmak isteyecekleri bir yönetmen olduğunu söyledi.

No Time to Die ile James Bond Serisinde Bir Dönem Kapanmış Olacak

Son yıllarda James Bond filmleri eskiye oranla daha sık yönetmen değiştirmeye başlamış olsa da, Skyfall'da etkileyici bir iş ortaya koyan Sam Mendes'in Spectre'da geri dönmesi, Broccoli ve Wilson'ın başarı yakalayan yönetmenle devam etme yoluna da gidebildiğini gösteriyor. Ancak Skyfall ve Spectre'ın aksine bu kez Bond'a hayat verecek oyuncunun değişecek olması işleri biraz daha karmaşıklaştırıyor. Her ne kadar bir sonraki Bond'un Tom Hardy olacağı konuşuluyor olsa da, şu an için bu konuda resmi bir açıklama yapılmış değil.

Öte yandan Broccoli ve Wilson'ın bu açıklamayı tamamen No Time to Die'ı yüceltmek, filme heyecanı artırmak için yapmış olabileceğini de göz önüne almamız gerekiyor. Ancak daha önce prodüksiyona yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgiler de yapımcıların filmden bir hayli memnun olduğu yönündeydi.

Sin nombre ve Jane Eyre filmleriyle dikkat çektikten sonra True Detective'in ilk sezonunda ortaya koyduğu etkileyici işle adını geniş kitlelere duyuran Cary Fukunaga, True Detective'in ardından Maniac ve Beasts of No Nation gibi yapımlara imza atmıştı. Özellikle True Detective'teki yönetimiyle heyecan veren Fukunaga, No Time to Die ile Hollywood'un önemli yönetmenlerinden biri olma yolunda büyük bir adım atacak gibi görünüyor. Elbette bunun için filmin izleyiciler tarafından nasıl karşılanacağını bekleyip görmemiz gerekiyor.

Cary Fukunaga İmzalı No Time to Die, 2 Nisan 2021'de Vizyona Girecek

No Time to Die, MI6'teki görevinden ayrılıp Jamaika'da sessiz sakin bir hayat süren James Bond'un huzurlu yaşamının bozulmasıyla gelişen olayları konu alıyor. Eski dostu olan CIA ajanı Felix Leiter (Jeffrey Wright) kapısını çalıp yardım isteyince Bond, kendisini yeni olayların içerisinde buluyor. Kaçırılan bir bilim insanını kurtarmaya çalışan Bond, oldukça tehlikeli yeni bir teknolojiye sahip olan gizemli bir suçluyla karşı karşıya geliyor.

Fleabag ve Killing Eve'in yaratıcısı Phoebe Waller-Bridge'in senaryosuna katkıda bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda Daniel Craig ile beraber Spectre'da karşımıza çıkan Léa Seydoux ve yine aynı filmde Blofeld'e hayat veren Christoph Waltz yer alıyor. Ayrıca filmde Rami Malek, Lashana Lynch, Naomie Harris, Ben Whishaw, Rory Kinnear, Ralph Fiennes, Ana de Armas, Billy Magnussen ve Dali Benssalah gibi isimler de rol alıyor. Filmin tema şarkısını ise Billie Eilish seslendiriyor.

Kaynak: filmloverss

BİZE ULAŞIN