Ellen DeGeneres 2020 Altın Küre Ödülleri’nde Carol Burnett Ödülü’nü aldı

Amerikan eğlence ve televizyon sektörünün lider isimlerinden Ellen DeGeneres, 2020 Altın Küre Ödülleri’nde televizyon alanında üstün başarılı gösteren kişilere onurlandırmak için verilen Carol Burnett Ödülü’nü aldı.

Giriş Tarihi: 06.01.2020 08:03 Güncelleme Tarihi: 06.01.2020 08:03

Yazı: Damla Yüce

Amerikan eğlence ve televizyon sektörünün lider isimlerinden Ellen DeGeneres, 2020 Altın Küre Ödülleri'nde televizyon alanında üstün başarılı gösteren kişilere onurlandırmak için verilen Carol Burnett Ödülü'nü aldı.

Kabul konuşmasında Ellen, kelimenin tam anlamıyla herkesin kalbine dokundu, ancak bununla sınırlı kalmadı. Gerçek anlamda doğduğu andan televizyon etkisi ile bugünlere nasıl geldiğini de anlattı. İşte Ellen DeGeneres'in eski kocası ve şu anda üniversitede olan çocuklarına da seslendiği dokunaklı konuşmanın tamamı;

"Hollywood Yabancı Basınına çok teşekkür ederim, bu ödülü alçak gönüllülükle kabul ediyor ve onur duyuyorum. Carol Burnett'ten sonra gelen kişi olmak oldukça onur verici, çok teşekkür ederim. Bu çok prestijli bir ödül ve en hoşuma giden şey bu ödülü kazanacağımı önceden bilmekti. Sanırım, ödül kazanıp kazanmayacağını bilmeden oturup beklerken; pek çoğunuzun güzel sandığı ama aslında olmayan o konuşmaları mecburen dinlemek kadar kötü bir şey yok. İnsanlar o konuşmalara devam ediyor, devam ediyor ve devam ediyor... Ben bunu yapmayacağım, hızlı olacağım... Aslında kısa kesmek zorunda değilim çünkü bu özel bir ödül ve kimse benden bunu beklemiyor. Özel bir ödül olduğu için konuşmama izin verdiler ve 25. dakikada bana nerede olduğumu hatırlatacak bir iaşret yollayacaklar. Devam edebilirim ama hayır kısa keseceğim. (cosmopolitanturkiye.com özel haberidir)
26 Ocak 1958'de New Orleans'da doğdum. Dr. Swanson beni sabah 8: 43'te yağmurlu, yağmurlu derken Louisiana yağmuru yani, bir sabahta dünyaya getirdi. Ailem beni bir Buick model arabayla evimize götürdü. Aslında Buick deği, Ford ya da Chrysler olabilir. Ama ben Buick olduğunu düşündüm, demem o ki beni bir arabaya eve getirdiler ve bunu bilmeden önce başarılı bir sitcom yaşadım ve çıktım ve sonra bu sitcom'u kaybettim. Ve sonra başka bir sitcom yaşadım ve bu sitcom'u da kaybettim ve sonra hiç yapamayacağım bir şey yapmalıydım ve bu kendi viskimi yapmaktı bundan sonra bir talk show yaptım ve sonunda kendim olabildim. (cosmopolitanturkiye.com özel haberidir)

Bu 17 yıl önceydi ve son 17 yılda beni gerçekten tanımışsınız gibi hissediyorum, ben açık bir kitabım. Kocam Mark olmadan yapamazdım. Mark, sen benim güvendiğim dağsın. Bu çılgın yolculuk boyunca beni desteklediğin için teşekkürler. Senin için ya da çocuklar için kolay olmadığını biliyorum - Rupert ve Fiona, çabuk yatağa! Sizi seviyorum! Bu çok komik çünkü şu an üniversitedeler. Önemli olan, hepinizin beni tanıması ve elbette beni tanıyorsunuz yoksa bunların hiçbirine gülmezdiniz. (cosmopolitanturkiye.com özel haberidir)

TV'de izlediğimizde neredeyse onu tanıyormuş hissine kapıldığımı insanlar vardır ve benim için bu isim Carol Burnett'ti. Onu gerçekten tanıyormuşum gibi hissettim. Bize her hafta kim olduğunu gösterdiğini hissettim. Hayatın kendisinden daha büyüktü. Bizi iyi hissettirmesi için ona güveniyorduk ve her hafta bunu başarıyordu, asla bizi hayal kırıklığına uğratmadı, yaptığı tüm sketchler komikti ve izleyiciyle Soru&Cevap yaptığında sadece gerçek ve samimiydi ve her zaman direkt benimle konuşuyormuş gibi hissederdim. Gösterinin sonunda, her kulağını çektiğinde, "Tamam, ben de geyim" dediğini biliyordum. (cosmopolitanturkiye.com özel haberidir)

Televizyon bugün olduğum her şeye ilham verdi ve etkiledi: Lucille Ball, Mary Tyler Moore, Marlow Thomas, Dick Van Dyke, Bob Newhart — hepsinde kendimden birer parça buluyorum. Kulağa mantıklı gelmese de ne kast ettiğimi biliyorsunuz. Tek yapmak istediğim, insanların kendilerini iyi hissetmelerini ve gülmelerini sağlamak ve birilerinin günlerini şovumla daha keyifli hale getirdiğimi ya da bir hastalığı atlatmalarına yardımcı olduğumu bilmekten güzel bir his yok. Ama benim için televizyonun gerçek gücü insanların şovumu izlemesi değil, insanlar şovumu izliyor ve sonra dışarı çıkıp aynı şeyi kendi yaşamlarında yapmaları için ilham alıyorlar. İnsanları güldürüyor, kibar davranıyor ya da kendilerinden daha az şanslı olan birine yardım ediyorlar ve bu televizyonun gücü ve ben de bunun bir parçası olduğum için çok minnettarım. Herkese çok teşekkür ederim. "

Hollywood Foreign Press Assosiation başkanı Lorenzo Soria ödülü Ellen DeGeneres'e vereceklerini şu sözlerle duyurmuştu: "The Hollywood Foreign Press Association Ellen DeGeneres'i Carol Burnett Ödülü ile onurlandırmaktan büyük keyif duyacak. Komedi dizilerinden stand-up gösterilerine ve gündüz televizyonunda bir marka olmaya varan kariyerinde DeGeneres 25 yıldır izleyicileri inkâr edilemez karizması ve zekâsıyla büyülemeye devam ediyor. Televizyon sektöründeki başarılarının yanı sıra kendisi bir aktivist ve hayırsever olarak yıllardır kendi platformu üzerinden neşe ve iyilik yayarak sesini duyuramayanların sesi oldu. Önümüzdeki ödül töreninde onun başarılarını kutlamak için sabırsızlanıyoruz."

Ellen DeGeneres, ilk defa geçen sene Carol Burnett'e verilen ve onun ismini taşıyan ödülün ikinci sahibi oldu.

BİZE ULAŞIN