Prince dosyası yeniden açılıyor

Efsane şarkıcı Prince, iki yıl önce aşırı dozda kullandığı uyuşturucu etkisi gösteren bir ilaç yüzünden hayatını kaybetmişti. Prince’in ailesi reçeteyi yazan doktora ölümden sorumlu olduğunu iddia ediyor.

Giriş Tarihi: 26.08.2018 17:46 Güncelleme Tarihi: 25.09.2018 14:43
Efsane şarkıcı Prince, Nisan 2016'da henüz 57 yaşındayken hayatını kaybederek sevenlerini yasa boğmuştu. Minneapolis'teki evinde ölü bulunan Prince'in evinde yapılan aramalarda uyuşturucu etkisi gösteren ağrı kesiciler bulunmasıyla incelemeler de derinleşmişti. Prince'in ölümünden altı hafta sonra, yanlışlıkla yüksek dozda eroinden 50 kat daha güçlü olan sentetik bir ilaç kullanmış olduğu açıklanmıştı. Toksikoloji raporu da ünlü şarkıcının aşırı dozda kullanılan maddeye bağlı olarak hayatını kaybettiği doğrulanmıştı.

Prince'in ailesi, uyuşturucu etkisi yaratan ilacı yazan doktor Michael Schulenberg'e dava açtı. Aile, şarkıcıya yanlış dozlar verdiğini ve doğru tedavi uygulamadığını iddia ediyor ve Prince'in ölümünden doktoru sorumlu tutuyor. Reçetelerin yeniden incelenmesini talep eden aile, doktora ve çalıştığı hastaneye dava açarak ölümün zerindeki sır perdesini aralamak istiyor. Polis, ünlü şarkıcıyı ölümünden önce muayene eden doktoru sorgulayarak yazdığı reçeteyi incelemişti.

Prince'in ölümünden altı gün önce özel uçağının Ilinois'e acil iniş yaptığı ve efsanenin 'doz aşımından' hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.
BİZE ULAŞIN