Star Wars: Episode IX'da kimler var?

Star Wars serisinin 9'uncu devam halkasında rol alacak oyuncular belli oldu. Merakla beklenen Star Wars: Episode IX'ın oyuncu kadrosu resmi olarak açıklandı.

Giriş Tarihi: 30.07.2018 13:39

Star Wars'ın (Yıldız Savaşları) yeni çekilecek devam halkasında kimlerin rol alacağı belli oldu. Filmde, 2016 yılında hayatını kaybeden Carrie Fisher da rol alacak. Önceki filmlerde Prenses Leia rolünü canlandıran Fisher, Star Wars: The Force Awakens (Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor) filmi için çekilen ancak kullanılmayan görüntüleriyle Star Wars 9'da yer alacak.

Yönetmen JJ Abrams, "Carrie Fisher'ı çok seviyoruz. 7'nci bölümde beraber çektiğimiz gösterilmeyen görüntüleri 9'uncu bölümde kullanarak Carrie'nin mirasını ve Leia rolünü onurlandırmanın yolunu bulduk" dedi.


Mark Hamill - Carrie Fisher

Filmde ayrıca 81 yaşındaki Billy Dee Williams da yine Lando Calrissian rolüyle seyirci karşısına çıkacak. Film ekibinde yapılan açıklamaya göre kadroya yine Richard E Grant dahil oluyor. 1977 yılında çekilen ilk Star Wars filminde rol alan Mark Hamill, yeni filme yine Luke Skywalker olarak dönüyor. Star Wars filmine ayrıca 2017'de gösterime giren Lady Macbeth'in yıldızı, İngiliz oyuncu Naomi Ackie henüz bilinmeyen bir rolle dahil oluyor.


Daisy Ridley

Seyircilerin, Star Wars: The Last Jedi'den tanıdığı oyuncular Daisy Ridley, John Boyega, Lupita Nyong'o ve Domhnall Gleeson da yeni filmde rol alacak.

2015 yapımı "Star Wars: Güç Uyanıyor" ile serinin hayranlarının beğenisini kazanan 2 Emmy ödüllü J.J. Abrams yönetmen koltuğuna otururken, senaryo yönetmen Abrams, Chris Terrio, Derek Connolly ve Colin Trevorrow tarafından yazılıyor. Serinin müziklerinde ise bir kez daha efsanevi besteci John Williams'ın imzası var.

"Star Wars: Episode IX" 20 Aralık 2019'da gösterime girecek.

BİZE ULAŞIN