Kevin Spacey'ye yönelik yeni iddialar

Oscar’lı aktör Kevin Spacey hakkında üç yeni cinsel taciz iddiası daha ortaya atıldı.

Giriş Tarihi: 04.07.2018 12:02 Güncelleme Tarihi: 04.07.2018 12:05
Dünyaca ünlü aktör Kevin Spacey hakkında ortaya atılan taciz iddialarına üç yeni cinsel taciz iddiası daha eklendi. Londra polisi, hakkında üç ayrı cinsel saldırı incelemesi başlatılan Oscar'lı oyuncunun üç yeni soruşturmayla daha karşı karşıya olduğunu doğruladı. Spacey hakkında, toplam altı cinsel taciz suçlamalarının tarihi 1996 yılına kadar uzanıyor.

Spacey'ye yönelik yeni iddialardan ilki, bir erkeğin Londra'nın Lambeth bölgesindeki Old Vic Tiyatrosu'nda Spacey tarafından taciz edilmesi. Bir başka erkek de 2013 yılında Gloucester'da Spacey tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Üçüncü iddia, 1996 yılında bir erkeğin Westminster'da Spacey tarafından cinsel tacize uğradığını öne sürüldü. Londra Polisi Çocuk İstismarı ve Cinsel Suçlar Komutanlığı her üç iddia için de soruşturma başlattı.

Spacey, 2003 yılından itibaren 11 yıl boyunca Old Vic Tiyatrosu'nun yöneticisiydi. Kasım ayında tiyatronun yönetim kurulu, 20 erkeğin Spacey'e karşı iddialar öne sürdüğünü açıkladı. Kurul, özür dileyerek, Spacey'in etrafında toplanan ve ona destek olan bir grup nedeniyle genç aktörlerin korkup daha önce konuşamamış olabileceklerini belirtti. Netflix, peş peşe gelen suçlamalar sonrası House of Cards dizisinin yıldızı Spacey ile bağlarını kopardı. Netflix, aktör Anthony Rapp'in Spacey'yi cinsel tacizle suçlaması üzerine, House of Card'ı durdurduğunu açıkladı. Tekrar çekilmeye başlanan dizinin altıncı sezonuna Kevin Spacey olmadan devam edecek.

Londra'daki Old Vic tiyatrosunun birçok yapımında rol alan Meksikalı aktör Roberto Cavazos, Spacey'nin tiyatronun sanat yönetmeni olduğu dönemde genç erkek aktörleri sürekli taciz ettiğini söyledi. Cavazos, Facebook'a koyduğu notta: "30 yaşın altında bir erkek olmak Spacey'nin bize dokunma hakkını kendinde görmesi için yeterli oluyordu" dedi. Spacey ise ilk taciz iddiası sonrası yaptığı açıklamada, olayı hatırlamadığını ama anlatıldığına göre gösterdiği "uygunsuz sarhoş davranışlarından dolayı samimi olarak özür" dilediğini bildirmişti. Öte yandan Spacey, hakkında ilk taciz iddiasının ortaya atılmasının ardından yaptığı özür açıklamasında 'eşcinselliği seçtiğini' de duyurmuştu. Bu açıklaması da zamanlaması ve içinde bulunudğu durum sebebiyle LGBTİ toplulukları tarafından tepki toplamıştı.

BİZE ULAŞIN