Game of Thrones: Tedbir

Birçok bölümü internete sızan Game of Thrones bu sefer final sezonunda ilginç bir önlem alarak kuralları kendi koyuyor.

Giriş Tarihi: 03.06.2018 11:20
Fenomen dizi Game of Thrones'un sekizinci ve son sezonunun çekimlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Geçmişte çalınan ve internete sızdırılan senaryolara ise ilginç bir çözüm üretildi. Yapımcı şirketin sızıntıları engellemek için aldığı önlemi dizide Jaime Lannister'ı canlandıran Nikolaj Coster-Waldau'nun açıklamalarından öğrendik.

Nikolaj Coster-Waldau konuyla ilgili şunları söyledi: "Çok çok katı kurallar koyuyorlar. Özellikle bu sene çılgın bir hal aldı. Senaryoyu dijital olarak alıp sahneyi çekiyoruz. Sahne bittiği anda o sahneye dair senaryoda ne varsa yok ediliyor. Mission: Impossible gibi; kendini yok ediyor!"

Game of Thrones için kafa yoran isimler arasında hayranlar ve siber korsanlar dışında ünlü bir bilim insanı da var. Modern Cosmos ile adından fazlasıyla söz ettiren astrofizikçi Neil deGrasse Game of Thrones'un bilimsel analizini yaptı.

White Walker'ların kontrolüne geçen Viserion'un buzların arasından zincirler ile çekilmesi uzun tartışmalara konu olmuştu. Bu konuyu ele alan Tyson'ın teorisine göre, zincirlerin nereden geldiğinden ziyade tartışılması gereken konu dondurucu soğukta suya girip çıkmasına rağmen zincirlerin nasıl bu şekilde işlediği oldu. Tyson'a göre dizideki ejderhalar, bilimsel açıdan gerçekçi görünüyorlar. Mavi ateşin, normal ejderha ateşinden 3 kat daha fazla sıcak olduğunun altını çizen Tyson, Viserion'un ateşten etkilenmeyen Daenerys'i yakabileceği görüşünde. Tüm bu teorilerin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için uzun bir süre daha beklememiz gerekecek.

BİZE ULAŞIN