ABD Ed'i çok şirin buluyor!

Öyle olmasaydı albümleri kapışılmaz, konserlerinin biletleri tükenmez, müzik platformalarının en çok dinlenenler listelerinde yer almaz ve radyolar en yüksek rotasyonda şarkılarını çalmazdı.

Giriş Tarihi: 27.11.2017 15:01

The Beatles, ABD'ye ayak bastığında The Beach Boys biraz tedirgin olmuştu. Atlantik Okyanusu'nu aşıp gelen çok az İngiliz'i bağrına bastı Amerika kıtası. Ed Sheeran da daha ilk albümünde hayranlarını 'topladı', sonra çarparak çoğalttı, en sonunda onları bölerek her kıtaya konserler vermeye başladı. Ed Sheeran'ın Kuzey Amerika turnesinin 1 Ekim tarihli New York Barclays Center'daki ayağını izledim. Size bu konseri biraz anlatmak isterim.

Konser, Ed'in aynı adadan arkadaşı James Blunt ile başladı. Soğuk bir kış günü üzerindekileri çıkararak ve biraz da kıkırdayarak müzik dünyasına adım atan Blunt, sahneyi ısıtmak için oradadaydı. Her ne kadar herkes Ed'i beklese de romantikleri ayağa kaldıran James beklenenden fazlasını verdi. Önünde sonunda ortak payda aşk olunca kimse yabancılık çekmedi.

Beklenen an geldi ve uslu çocuklar ödülünü aldı, Sheeran'ı görmeyi hak etti. Ed Sheeran müzik dünyasında alçakgönüllüğün de önemli olduğunu kanıtlayanlardandır. Şaşaalı hayatlar, dev malikâneler ve ışıltılı yaşamlarıyla hayranlarının gözünde büyüyen yıldızların aksine, sponsorunun verdiği tişört, jean ve gitarıyla tek başına sahneyi dolduran ender insanlardan biri, Ed Sheeran. Pixar'ın 'One Mand Band' kısa animasyon filmindeki kahraman gibi tek başına bir gitarla ve pedalla sahnenin her yerinde.

Konser 'Castle on the Hill' ile başlıyor. Bu şarkı, Ed'in son albümünün ilk çıkış şarkılarından biri. Albüm çıktığı anda Birleşik Krallık listesinde ilk 10'da 9 Ed Sheeran şarkısı vardı ve albüm ülkede büyük sansasyon yaratmıştı.

'The A Team'e sıra geldiğinde salon ayaklanıyor. Belli ki Sheeran kendi adasında olduğu zamanlarda bile yeni dünyanın gözdesiymiş.

Ed Sheeran sürekli gitar değiştiren bir müzisyen. Genelde Martin serisi 00-28VS, LX1E, Fender Eric Clapton ve Lowden 35 serisi gitarları tercih ediyor. Onun adına tasarlanan bir gitarı da var. En büyük yardımcısı Loop Pedal. Bunu bir sihirbaz gibi kullandığını söylersem abartmış olmam. Seslendirdiği 17 şarkı boyunca loopları bu derece hızlı ve canlı kaydedip üzerine senkronize çalması ve söylemesi parlak ve hızlı bir zekânın göstergesi.

Billboard Hot 100 listesinde haftalarca zirvede kalan 'Thinking out Loud' Ed Sheeran'ın elektro gitar kullandığı tek şarkı oldu. Çakmakların boy gösterdiği yıllar sona erdi, artık telefonların ışıkları eşlik etti ona. Barclays Center'ın tepesinde üzerlerinde yanıp sönen Ed ve Sheeran yazılı tişörtler olan iki hayran da ayrıca ilgi uyandırdı.

Ed Sheeran konserde ':' albümünden sekiz, 'x' albümünden dört, '+' albümünden iki şarkı söyledi. 'Barcelona', 'Nancy Mulligan' ve 'Don't / New Man' ise albümlere sığmayan hitlerindendi. Konser bittiğinde 'Shape of You' ile bis yaptı. Ed, finalde ise salonda adrenalin seviyesini artıran 'You Need Me, I Don't Need You' adlı şarkıyı söyledi.

Küçük dev adamın 2018 konser biletleri şimdiden tükenmiş durumda. Ama onu bir yerde mutlaka yakalayın.

Konser Setlist

1. Castle on the Hill

2. Eraser

3. The A Team

4. Don't / New Man

5. Dive

6. Bloodstream

7. Happier

8. Galway Girl

9. Barcelona

10. How Would You Feel (Paean)

11. Photograph

12. Perfect

13. Nancy Mulligan

14. Thinking Out Loud

15. Sing

16. Shape Of You

17. You Need Me, I Don't Need You

BİZE ULAŞIN