Erkekler İçin En İyi 41 Bakım Ürünü

2022 Esquire Bakım Ödülleri.

Giriş Tarihi: 28.11.2022 14:10 Güncelleme Tarihi: 09.02.2023 18:01

YAZI: GARRETT MUNCE
ÇEVİRİ: PELİN HASÇALIK
FOTOĞRAFLAR: JOE LINGEMAN

Eğer bizi takip ediyorsanız, bakım rutininiz değişime açık demektir. Cilt bakım ritüelleri, saç stilleri, hatta diş fırçalama yöntemleri… Hepsi değişiyor, gelişiyor. Bu bakım evriminin hangi aşamasında olursak olalım tek bir ortak amaca sahibiz: İyi görünmek. Tam da bu yüzden sizin için elimize geçen her ürünü denedik, kendini güncellemek isteyenlere rehberlik edelim dedik.

TIRAŞ

EN İYİ TIRAŞ JELİ
SHEAMOISTURE INVISIBLE LINE UP GEL (01)
Bu transparan jel en kısa kılları dahi almanıza ve yüzünüzdeki hiçbir bölgeyi kaçırmamanıza yardımcı oluyor. Formülündeki çay ağacı yağı ise olası kesiklerin önüne geçiyor.

EN İYİ TIRAŞ BIÇAĞI
CREMO BARBER GRADE RAZOR (02)
Tek kullanımlık tıraş bıçaklarına veda edin. Bu havalı tıraş bıçağı oldukça uzun süre size eşlik edecek. Beş bıçağıyla çabasız bir tıraş keyfi sunan ürün, yumuşatıcı ek şeridiyle cildi kesiklere karşı koruyor.

EN İYİ ELEKTRİKLİ TIRAŞ BIÇAĞI
BRAUN SERIES 9 PRO (03)
Bu bıçağın öne çıkan özelliklerinden biri, yedi günlük sakalı en etkili şekilde kesebilmesi. Otomatik sensörü sayesinde sakalın yoğunluğunu ölçebilen alet, seyahat şarj aparatıyla da hayatı kolaylaştırıyor.

EN İYİ TIRAŞ ÖNCESİ ÜRÜN
PRORASO PRE-SHAVE CONDITIONING CREAM, SENSITIVE SKIN FORMULA (04)
Diğer tıraş öncesi ürünlere kıyasla bu krem tüyleri daha rahat şekilde kesmeyi sağlıyor. Bıçak ucundaki koruma katmanı ise cildin aşınmasını ya da yağlı görünmesini engelliyor.

SAÇ

EN İYİ ŞAMPUAN
DRUNK ELEPHANT SILKAMINO MEGA- MOISTURIZING SHAMPOO (01)
İpeksi formüle sahip şampuan en kuru saçları dahi yumuşatarak üçlendiriyor. Deneyen editör yorumlarına göre; saçlar öncekine kıyasla çok daha iyi görünüyor.

EN İYİ SAÇ KREMİ
LIVING PROOF PHD: HYDRATE & PERFECT CONDITIONER (02)
Saç tipiniz ne olursa olsun, bu kremden daha iyi bir alternatif bulmanız zor. Düzleştirici ve koruyucu formülü, kuru, kabaran ve zor kontrol edilen saçları yağlandırmadan nemlendirme konusunda başarılı.

EN İYİ KIVIRCIK SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİ
NATURELAB PERFECT TEXTURE CURL CREAM
Kremsi ve jel yapısıyla saçları sertleştirmeden nemlendiriyor. En iyi yanlarından biri ise uyguladıktan saatler sonra dahi saçların şeklini
koruması.

EN İYİ KURU ŞAMPUAN
R + CO BLEU VAPOR LOTION TO POWDER DRY SHAMPOO (03)
Klasik kuru şampuanlara benzemeyen bu ürün, losyon formuyla saçlardaki yağı ve kiri emiyor, pudralı bir bitişle saçları temizliyor.

EN İYİ HACİM VEREN KÖPÜK
REVITALASH VOLUME ENHANCING FOAM (04)
İnce saçlara hacim kazandıran köpük, içeriğindeki biotin ve peptitler ile saçın doğal hacmini ortaya çıkarıyor ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor.

EN İYİ TAKVİYE
AUGUSTINUS BADER HAIR REVITALIZING COMPLEX (05)
Günlük takviye olarak kullanabileceğiniz ürün, saç kaybına karşı önlem niteliğinde. Saçların kırılmasını önleyen ve daha güçlü görünmelerine destek olan takviye, nemi artırıp, grilerin çoğalmasının da önüne geçiyor.

EN İYİ CİHAZ
PANASONIC MULTISHAPE (06)
Şarj edilebilir uçlarıyla sakal, vücut, saç, burun kılı gibi çoklu kullanım sağlayan bu elektrikli cihaza aynı zamanda diş fırça başlığınızı da takabilirsiniz.

VÜCUT

EN İYİ VÜCUT JELİ
SANTA MARIA NOVELLA TABACCO TOSCANO BATH GEL (01)
Bu şık vücut jelini günlük olarak kullanabilirsiniz ancak bizim önerimiz onu özel günlere saklamanız. Tütün ve vanilya karışımına sahip jel, kokusuyla baş döndürüyor.

EN İYİ KALIP SABUN
CASWELL-MASSEY YELLOWSTONE "OLD FAITHFUL" BAR SOAP (02)
Ormandan ilham alan bu kalıp sabun, çam yaprağı ve adaçayı kokusuyla temizlik hissi yayıyor. Tende bıraktığı kalıcı koku, ürünü kazananlar arasına sokan detaylardan.

EN İYİ GÜNEŞ KORUYUCU STICK
ELTAMD UV STICK BROADSPECTRUM SPF 50+ (03)
Güçlü mineral güneş koruyucu, cildi zararlı güneş ışınlarından korurken, antioksidan içeriğiyle besliyor. Stick formu sayesinde tekrar uygulama konusunda konfor ve kolaylık sağlıyor.

EN İYİ VÜCUT SERUMU
SUSANNE KAUFMANN HYALURON GEL
Nihayet losyondan nefret edenlerin kullanabileceği bir losyon üretildi. Hafif yapılı bu jel ürün, hyalüronik asit ve aloe vera ile cildi yatıştırıyor, saatlerce rahatlatıyor.

EN İYİ DEODORANT
DOVE MEN+CARE 0% ALUMINUM FRESH FEEL REFILLABLE DEODORANT (04)
Yeniden doldurulabilen ve alüminyum içermeyen deodorant spor çantalarının vazgeçilmezi olmaya aday. Denediklerimiz arasında kokusu en iyi, kalıcılığı en yüksek olanlardan.

EN İYİ EL YIKAMA SABUNU
HOMECOURT CIPRES MINT HAND WASH (05)
Taze bir parfümü andıran kokusuyla cezbeden el sabunu, formülündeki Hindistan cevizi yağı sayesinde ellerin nemli kalmasını sağlıyor.

EN İYİ DUŞ AKSESUARI
ESKER SHOWER STEAMER
İhtiyacınız olmadığını düşündüğünüz ürünlerden biri gibi görünen bu aksesuarı banyonuza koyduğunuzda farkı anlayacaksınız. Duşa taktığınız aparat, buhar yayıldığı anda banyoya okaliptüs kokuları yayıyor.

YÜZ

EN İYİ TEMİZLEYİCİ
HIMS HIGH TIDE HYDRATING CLEANSER
Ultra nazik yapılı temizleyici sayesinde cildinize nemlendirici sürme ihtiyacı dahi hissetmeyeceksiniz. Cildin doğal pH yapısıyla uyumlu olan ürün, ardında gergin bir his bırakmadan cildi nemlendiriyor.

EN İYİ GECE KREMİ
ERNO LASZLO PHELITYL NIGHT CREAM (01)
Mükemmel bir yapıya sahip olan gece kremi, ciltte sadece bir hafta içinde gözle görülür oranda fark yaratıyor. Ciltteki yağ asitlerini yenileyen ürün, cildin koruma bariyerini güçlendirici özelliğe sahip.

EN İYİ SCRUB
DERMALOGICA DAILY MILKFOLIANT (02)
Hassas ciltler için ideal olan scrub'a su eklediğinizde pudramsı bir yapıya dönüşüyor ve cildi ölü derilerden arındırırken yatıştırıyor.

EN İYİ EXFOLIATOR
PETER THOMAS ROTH EVEN SMOOTHER GLYCOLIC RETINOL RESURFACING PEEL PADS (03)
Durulamadan kullanılan bu ürün glikolik asit ile cildi hafifçe soyuyor. Formülde ön plana çıkan retinol ile gece bakımının vazgeçilmezi olan peel pad'leri kullanırken nemlendirici uygulamayı unutmamanız tavsiye ediliyor.

EN İYİ ANTIAGING MASKE
CHANTECAILLE BIO LIFTING MASK+ (04)
Peptitler ve botanik özler içeren maske, ciltteki ince çizgi ve kırışıklıklarla savaşıyor. Tek bir kullanımda cildi sıkılaştırırken,
aynı zamanda nemlendirici etki sağlıyor.

EN İYİ GÖZ SERUMU
CLARINS DOUBLE SERUM EYE TREATMENT
Denediğimiz tüm göz ürünleri arasında en kolay uygulananı. Göz altları ve çevresini anında nemlendiren göz serumu, en hassas ciltleri dahi tahriş etmeden onarıyor.

EN İYİ TONİK
LA MER THE TREATMENT LOTION (05)
Yüzünüzü temizledikten sonra kullanacağınız tonik, ciltte yumuşak bir his bırakıyor. Kuru ciltler için ideal olmakla birlikte, her cilt tipi rahatlıkla uygulayabiliyor.

EN İYİ RETİNOL
NEUTROGENA RAPID WRINKLE REPAIR RETINOL FACE SERUM CAPSULES (06)
Retinol içeren kapsüller, ciltte yağlı his bırakmama konusunda iddialı. Gece bakım rutininizi tamamlamak için uygulama öncesinde nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.

EN İYİ KIZARIKLIK GİDERİCİ
SKINCEUTICALS PHYTO A+ BRIGHTENING TREATMENT
Serum ya da nemlendirici olarak kullanabileceğiniz bu ürün ciltteki kızarıklıkları ve koyu lekeleri anında iyileştiriyor. Hassas ve yağlı ciltler de rahatlıkla kullanabiliyor.

EN İYİ YÜZ CİHAZI
THERAFACE PRO PERCUSSIVE SKINCARE TOOL
Cildinizi iyileştirecek bir cihaz varsa, o da bu. Ciltteki gerginliği rahatlatan, LED ışığıyla ince çizgileri hedef alan ve küçük elektrik akımlarıyla cildi sıkılaştıran bu cihaz kesinlikle favorimiz.

PARFÜM

VINCE CAMUTO HOMME INTENSO (01)
Odunsu ve maskülen koku tüm gün ve gece boyunca kalıcılığını koruyor. İyi bir ilk izlenim sağlamak için ideal; insanlar üzerinde güçlü bir etki yaratıyor.

COSTA BRAZIL AROMA (02)
Sedir ağacı ve paçuli notaları barındıran parfüm, Brezilya yağmur ormanlarının mistik kokusundan esinleniyor. Yeniden doldurulabilir ambalajı sürdürülebilir ahşapla tasarlanmış.

PARFUMS DE MARLY HALTANE (03)
Ud, deri, vetiver, bergamot gibi lüks ve sıcak notalara sahip olan koku, erkek parfüm kategorisinde en ön sırada yerini alıyor.

JO MALONE SILVER BIRCH & LAVENDER COLOGNE (04)
Ağır odunsu kokuların aksine çiçek ve lavanta notaları içeren parfüm, beklenmedik tazeliğiyle oldukça etkileyici.

CHANEL LE LION (05)
Paçuli, vanilya ve laden reçinesi notaları içeren bu parfümü bir kez kullandığınızda vazgeçemeyeceksiniz.

TOM FORD ÉBÈNE FUMÉ (06)
Palo santonun odunsu kokusuyla güçlü ve mistik bir enerji yayan parfümün içeriğindeki gül de bu etkiyi destekliyor.

OFF-WHITE PAPERWORK SOLUTION NO. 1 (07)
Esasen kumlardan ilhamla tasarlanan parfüm, bize göre suyun temizliğini ve ferahlığını çağrıştırıyor.

FREDERIC MALLE SYNTHETIC JUNGLE
Orman kokusunu çağrıştıran parfüm sayesinde kendinizi canlı yeşillerin hakim olduğu bir atmosferde bulacaksınız.

ISSEY MIYAKI L'EAU D'ISSEY POUR HOMME
Odunsu ve turunçgil notalı bu parfüm, kullandığınız an karakterinizin bir parçası haline gelecek.

PENHALIGON'S THE WORLD ACCORDING TO ARTHUR
Tütsü, baharat ve turunçgil notalarını harmanlayan parfüm krallara yakışır bir koku yayıyor.

DİŞ BAKIMI

EN İYİ DİŞ MACUNU
TEND ANTICAVITY TOOTHPASTE (01)
Kremsi yapılı diş macunu, diğer beyazlatıcı diş macunlarına oranla daha az aşındırıcı özellik taşıyor. Ağızda ferahlık ve tazelik hissi, nane aromasıyla güzel bir tat bırakıyor.

EN İYİ DİŞ FIRÇASI
TWICE ORAL WELLNESS MANUAL TOOTHBRUSH (02)
Geniş başlıklı diş fırçası, yumuşak fırça uçlarıyla dişlerin her köşesine rahatlıkla ulaşabiliyor ve diş etlerine zarar vermeden temizlik sağlıyor.

EN İYİ ELEKTRİKLİ DİŞ FIRÇASI
PHILIPS SONICARE 9900 PRESTIGE (03)
Denediğimiz elektrikli diş fırçaları arasında öne çıkan bu ürün, tüm dişleri güçlü bir şekilde temizliyor ve diş fırçalama tarzınıza adapte olan bir teknoloji barındırıyor.

BİZE ULAŞIN