Apple Watch Serıes 6 sağlıkta fark yaratacak

Apple Watch Serıes 6 kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor

Giriş Tarihi: 31.03.2020 16:31 Güncelleme Tarihi: 01.04.2020 15:32

Apple, sağlıklı yaşamı destekleyecek uygulamalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Şirket, bu yılın sonlarına doğru tanıtımını gerçekleştireceği ürünü, Apple Watch Series 6'ya adapte etmek üzere yeni sağlık uygulamaları üzerinde çalışıyor.

Apple Watch modelleri serisinin yeni ürünü için şirket, kızıl ve kızılötesi sensörlerden yararlanarak kandaki oksijen değişimini gözlemleyebileceği ve önemli bir değişimde kullanıcısını bir bildirim ile uyaracağı sistem geliştiriyor.

Uyku Takip Özelliği

Bu özelliğin yanı sıra gelişmiş bir uyku takip özelliği de sunacak olan Apple Watch Series 6, watchOS 7 işletim sistemini kullanacak. Apple Watch Series 6 modelinin bu yılın sonunda kamuoyunda tanıtılması bekleniyor. Apple Watch Series 5 ise geçen yılın eylül ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Bu modelde sağlık konusunda kullanıcılarına sunduğu avantajlarla ön plana çıkarken tasarım noktasında serinin bir önceki ürününden çok fazla farklılaşmamıştı. Apple Watch modelleri Series 6 için de aynı durum bekleniyor.

EKG özelliği

Watch Series 4 ve Series 5 modellerinin en önemli özelliği kullanıcıların kalp ritmini ölçerek herhangi bir anormal durumda kendilerini bilgilendirmesi. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kalp atışının hızlı veya düzensiz olması gibi belirtiler yaşadıklarında erken önlem alabiliyor. EKG özelliği, watchOS 6.2 güncellemesi ile aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkede daha aktif hale geldi.

BİZE ULAŞIN