Elon Musk solunum cihazı üretecek

Corona virüs ile mücadele kapsamında suni solunum cihazı üretmeyi teklif eden Tesla ve SpaceX‘in CEO’su Elon Musk, Los Angales'a 1255 solunum cihazı tedarik etti.

Giriş Tarihi: 25.03.2020 14:31

Elon Musk, ABD'nin Los Angeles kentindeki hastanelerdeki corona virüs hastaları için Çin'den 1255 solunum cihazı satın aldı. Musk, bundan birkaç gün önce yaptığı bir açıklama ile gerekli olursa solunum cihazlarını kendisinin üretebileceğini söylemişti.

İhtiyaç duyan hastaneler için suni solunum cihazları yapabileceklerini ancak bu üretimin hemen mümkün olmadığını belirten Musk, "Tesla ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez." ifadesini kullandı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise Twitter'dan Musk'a cevap vererek New York'un suni solunum cihazlarına ihtiyaç duyduğunu ve teklifi kabul ettiğini belirtti.

De Blasio, ''New York City, satın alacak. Ülkemiz ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya ve acilen suni solunum cihazlarına ihtiyacımız var. Önümüzdeki birkaç haftaya binlerce cihaza ihtiyaç duyulacak. Mümkün olduğunca hızlı bir şekilde ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz ancak senin yardımına da açığız.'' mesajı gönderdi.

Öte yandan ABD'de vaka sayısının en fazla olduğu New York'ta Vali Andrew Cuomo çalışanların yüzde 75'inin evden çalışması talimatını verdi.

Tüm dünyaya yayılan Covid-19 sebebiyle ABD'de 801 kişi hayatını kaybederken, virüs taşıdığı tespit edilenlerin sayısı 55 bin 231 kişiye ulaştı.

BİZE ULAŞIN