BlackBerry oyuna geri dönüyor

BlackBerry, California merkezli siber güvenlik şirketi Cylance’i satın alarak, yeni bir atılım gerçekleştirmeye kararlı.

Giriş Tarihi: 17.11.2018 13:06
Bir dönemin popüler telefon markası BlackBerry, son dönemde otonom araçlar ve mobil cihaz yazılımları alanında da adımlar attı. Cylance'ın amacı; güvenlik ihlallerini gerçekleşmeden önce yapay zeka kullanarak bunu anlamak. Uygulamalarında bir ihlalden sonra tepki vermek yerine, kötü amaçlı yazılımları önceden tespit etmek ve engellemek temel amaçlardan biri olarka gösteriliyor.

BlackBerry CEO'su John Chen: ''Cylance'ın yapay zeka ve siber güvenlik alanındaki liderliği, bütün portföyümüzü kapsayacaktır.'' açıklamasında bulundu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Stuart McClure, BlackBerry'nin Al teknolojisini uyarlamak için Cylance'ın mobil iletişim ve güvenlik alanındaki gücünü kullanabileceklerini belirtti. BlackBerry, anlaşma bittikten hemen sonra Cylance'ın kendi sektörü içinde bağımsız bir şekilde çalışabileceğini de ekledi. Anlaşmanın Şubat 2019'da bitmesi bekleniyor. Bu gelişmelerden sonra ABD'de listelenen BlackBerry hisseleri, açılış öncesi işlemlerde marjinal bir artış gösterdi.
BİZE ULAŞIN