Robot yapan robot çağı

Endüstri 4.0'a yönelik hamleler yapan İsveçli robotik firması ABB (Asea Brown Boveri), Şangay'da kurduğu gelişmiş robotik fabrikasında robot üreten robotlar üretecek.

Giriş Tarihi: 12.11.2018 14:23 Güncelleme Tarihi: 12.11.2018 15:16

ABB Şangay'daki yeni fabrikası ile endüstrinin geleceğine dair vizyonunu ortaya koyuyor. Fabrikanın ilgi çeken özelliği ise ürettiği ürünlerin birçok geniş çaplı endüstride üretim araçları olarak kullanılacak olması. Robotların bir çok küçük parçasını kapsayan hassas üretim sürecini tek kollu YuMi robotları üstlenecek. SafeMove2 isimli yazılımını üretim sürecinde kapsamlı olarak kullanmayı planlayan ABB, YuMi modeli üretim robotlarının insan çalışanlarla aynı üretim bandında güvenli olarak çalışmalarını sağlayacak.

YuMi robotları, daha önce de bir orkestra oluşturarak gösteri düzenlemiş ve büyük hayranlık toplayarak güçlü bir referans kazanmıştı.

Şangay'da inşa edilen kampüs, firmanın yapay zekâ araştırmalarına hız vermek adına bünyesinde bir Araştırma-Geliştirme merkezine de yer veriyor. ABB, firmanın hedefinin, Şangay'daki üretim üssünü dünyanın en gelişmiş robotik fabrikası haline getirmek olduğunu açıkladı.

BİZE ULAŞIN