Fransız Tasarımcı Thierry Mugler 73 Yaşında Öldü

Fransız tasarımcı Thierry Mugler 73 yaşında vefat etti.

Giriş Tarihi: 24.01.2022 10:16

Metamorfik siluetleri ve en çok satan parfümü Angel ile tanınan öncü Fransız tasarımcı Thierry Mugler, 73 yaşında yaşamını yitirdi.

Thierry Mugler'ın ölümü markasının resmi Instagram hesabından duyuruldu. 23 Ocak Pazar günü vefat eden Mugler'ın ölümüyle ilgili detay paylaşılmadı.

1973 yılında markasını lanse eden Mugler, geniş omuzlar ve ince bel ile tanımlanan mimari tarzıyla ünlendi. Plastik benzeri fütüristik kumaşın heykelsi kıyafetlerinde kullanılmasıyla bir marka haline geldi. Diana Ross ve Beyonce'yi galalarda, kırmızı halılarda ve podyumlarda giydirerek onlarca yıl boyunca haute couture'u tanımladı.

Tasarımlarında tuhaf olmaktan çekinmiyordu, bazen çıkıntılı koni şekilleriyle robotik giysilere benzetiyordu. Mugler'in 1990'larda başlattığı popüler bir parfüm serisi de vardı.

Avangard moda markası, 1980'lerde ve 1990'larda en etkili olanlardan biriydi. Çalışmalarının retrospektif bir sergisi Mart 2019'da Montréal'de açıldı ve dünyayı gezdi, en son Ekim 2021'de Paris'teki Musee des Arts Décoratifs'te açıldı.

Mugler 2002'de modadan emekliliğinin ilan etti ve koku ile kostüm tasarımına odaklanacağını duyurdu. Doğum adı olan Manfred'e geri dönerek plastik cerrahi ve vücut geliştirmeye yoluyla radikal bir fiziksel dönüşüme başladı.

BİZE ULAŞIN